Sover du godt, Bødskov?

FOLKETINGET fandt for knap tre uger siden ud af, at Im Nielsen skal have lov til at bo i Danmark. Den syvårige pige og hendes mor var ellers blevet sendt ud af landet få dage før.

MEN TRODS politikernes pludselige og overraskende anfald af sund fornuft, er Im endnu i dag i Thailand, og der er ikke udsigt til, at hun kommer hjem til Aabybro og sine kammerater i år. Der kan faktisk gå adskillige måneder.

DERMED KAN en umenneskelig farce fortsætte. Im, som har levet størstedelen af sit liv i Danmark, og som kun taler dansk, blev sammen med sin mor, Suthida, der netop er uddannet sosu-assistent og velintegreret, udvist af Danmark. Ikke fordi de havde gjort noget ulovligt, men fordi sådan er reglerne. Deres eneste brøde bestod i, at Ims danske stedfar for halvandet år siden døde af kræft.

FØRST EFTER et massivt pres fra den danske befolkning, indså et stort flertal af partierne i Folketinget, alle bortset fra Dansk Folkeparti, at en lov med så idiotiske og hjerteløse konsekvenser måtte ændres. Udsigten til det forestående kommunevalg kan have spillet ind ...

MEN LOVMØLLEN maler langsomt. Justitsministeriet forventer først at være klar med et lovforslag i begyndelsen af det nye år. Herefter skal loven behandles, og det betyder, at vi kan komme helt hen i marts eller april, før Im får lov til at komme tilbage til det land, som politikerne selv har indset, at hun hører hjemme i.

I MELLEMTIDEN må Im klare sig uden kammerater og uden skolegang. Hun har fået sendt sine danske skolebøger til Thailand, og det er så det. Man skal nok være temmelig firkantet indrettet i sit hoved for at synes, at det giver mening.

PROBLEMET kan løses meget enkelt. Justitsminister Morten Bødskov (S) har mulighed for at give mor og datter en midlertidig forlængelse af deres opholdstilladelse. Men set i lyset af, at Bødskov blev gjort opmærksom på Im og Suthidas situation for snart et år siden og først handlede for godt 14 dage siden, er vore forventninger ikke store.

SOVER DU godt, Bødskov?0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere