Ufattelig kynisme

SOM det kan læses øverst her på siden, har de danske søfolk Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez sammen med fire filippinske kolleger nu siddet fanget hos somaliske pirater i 781 dage. I over to år og to måneder.

SØFOLKENE sidder i Somalias ørken konstant overvåget af khat-gnaskende fangevogtere med skarpladte våben og dollartegn i øjnene.

SIDST Ekstra Bladet fik mulighed for at tale med gidslerne, var Søren Lyngbjørn så syg af malaria, at han måtte have hjælp til alt. Og en udmattet Eddy Lopez fortalte bl.a. om tortur.

MEGET mere ved vi ikke om søfolkene, der er ansat af rederiet Shipcraft med hjemsted i Hørsholm nord for København.

TIL GENGÆLD ved vi meget om, hvad Shipcrafts ejer, John Arne Larsson, laver. Alene det sidste halve år har han og hustruen været på syv luksusrejser kloden rundt.

Facebook føler parret trang til med billeder og begejstrede beskrivelser at underholde familie og venner om rejserne til f.eks. USA og Mexico. Alt imens livet siver ud af gidslerne. Kynismen er ikke til at fatte.

SHIPCRAFT og Udenrigsministeriet har brokket sig over Ekstra Bladets artikler og hævdet, at de skader forhandlingerne. Udenrigsminister Villy Søvndals (SF) embedsmænd har desuden intimideret danskere, der har arrangeret demonstrationer med krav om politisk handling.

EKSTRA Bladet har ingen planer om at stoppe. Vi tror mere på de uvildige, internationale eksperter, der i rapport efter rapport påpeger, at kun omtale åbner chancen for at få forhandlet gidslerne hjem i live.

SNARERE er det rederens usmagelige pralerier på Facebook, der skader gidslerne. Piraterne og deres kumpaner bruger også internettet.

MAN kan ikke fortænke piraterne i at mene, at Shipcraft er skråt op ligeglade med Søren, Eddy og deres kolleger.

Læs reportagen side 20

Alvorlig kritik i gidselsagen
- læs pressenævnets afgørelse her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere