Mettes fulde ’opbakning’

NY FORMAND: Ingen kan længere være det mindste i tvivl om, at Mette Frederiksen målrettet går efter at blive formand for Socialdemokraterne. Også selv om hun gang på gang bedyrer, at Helle Thorning har hendes fulde opbakning.

En ny pind til Thornings kiste kom i går, da dagbladet Børsen bragte et interview med beskæftigelsesministeren.

Med udgangspunkt i de elendige meningsmålinger erkendte Mette Frederiksen, at der er en kløft mellem partiet og dets vælgere, og at ledelsen er nødt til at tage danskernes bekymringer alvorligt for at vinde deres tillid.

– Det kan jo være, det er danskerne, der har ret, og at vi derfor er forpligtet til at overveje situationen og selvfølgelig også se, om der er noget, vi kan gøre bedre og klogere, lød det fra kronprinsessen.

Vanen tro nægtede Helle Thorning at se virkeligheden i øjnene og mente som noget nær den eneste, at Mette Frederiksens udtalelser ’på ingen måde’ var en kritik af regeringstoppen.

Den stærke beskæftigelsesminister har tidligere været ude med riven, og hendes forsikringer om total opbakning til Helle lyder efterhånden ikke så lidt hule.

Mange kommer uvilkårligt til at tænke på kongemordet i 1992, da Poul Nyrup væltede Svend Auken. Selv om Nyrup forinden i en uendelighed gentog, at han loyalt støttede sin gamle ven.

Helle Thorning og Bjarne Corydon fatter tilsyneladende ikke dybden i krisen mellem parti og traditionelle vælgere. De fører den ’nødvendige’ økonomiske politik – og det vil danskerne få øjnene op for efter et ’langt, sejt træk’.

De kan heller ikke forstå, at deres vælgere melder fra, når et berygtet investeringsfirma som Goldman Sachs vil købe sig til indflydelse på den danske energiforsyning. Firmaet kom med det bedste tilbud – og det er nok for statsministeren og hendes tro væbner.

Den kløft mellem parti og vælgere, som Mette Frederiksen taler om, er ved at blive så dyb, at et formandsskifte kan komme hurtigere, end mange forventer.

0 kommentarer
Vis kommentarer