Pip på 17. etage

FORRYKT LIGESTILLING: Bella Sky Hotel i København har hidtil haft 20 værelser på 17. etage, der var forbeholdt kvinder. Det har det ikke længere. Skønt hotellet har 792 andre værelser, blev en mand så forarget over, at han ikke kunne bo i netop et af disse værelser, at han klagede til Ligebehandlingsnævnet, som i november 2012 gav ham medhold.

Hotellet havde svært ved at se det rimelige i den afgørelse, så sagen endte i retten. I går afgjorde Østre Landsret, at de 20 værelser skam er kønsdiskriminerende, så i fremtiden kan også mænd bo på Bella Donna-etagen med lyserøde værelser og ekstrastore hårtørrere, hvis de skulle have den trang.

En sejr for rethaverisk smålighed. Et nederlag for den sunde fornuft.

Ligestilling er et vigtigt emne og diskrimination en alvorlig sag, men Ligebehandlingsnævnet gør sig selv til grin med afgørelser, der kun tjener til at demonstrere, at det ikke har sans for proportioner. Nævnet består af dommere og jurister, og de er ikke billige i drift. Over fem millioner kroner koster de om året, og denne retssag har påført samfundet yderligere omkostninger. Ligestillingen er ikke blevet bragt blot det mindste skridt videre, og hvad bliver det næste?

Hvorfor er det kun kvinder, der må gå til jordemoder?

Idrætsverdenen er præget af helt systematisk kønsdiskrimination. En mand kan til DM i 100 meter løb være betydeligt hurtigere end den kvindelige guldvinder på samme distance uden at få en medalje med hjem. Er det ligestilling?

Hvorfor er det kun mænd, der må benytte herretoiletterne, når køen notorisk er længere ved dametoiletterne?

Nå, man skal nok passe på ikke at give Ligebehandlingsnævnet gode ideer.

Når nævnet ikke selv kan finde ud af at afvise sager, som voksne, veluddannede mennesker ikke skulle spilde deres tid på, bør politikerne hjælpe dem og ændre loven.

0 kommentarer
Vis kommentarer