Ynkelige Bødskov

Noget af det første, vi lærer som børn, er, at vi ikke må lyve. Men i fremtiden er det i orden, hvis der er tale om en nødløgn.

Sådan tolker mange frikendelsen af Justitsministeriets departementschef, Anne Kristine Axelsson, og afdelingschef Jens Christian Bülow i sagen om Folketingets Retsudvalgs aflyste besøg på Christiania.

Siden i mandags har adskillige jurister og endnu flere lægmænd undret sig højlydt over hvidvaskningen af de to embedsmænd. Og ordet ’nødløgn’ er p.t. et af de mest benyttede i alle mulige sammenhænge.

Kritikken af dommertrioen bag frikendelsen er hård. Som Information skriver i en leder: ’Hvis dommere i dette land almindeligvis udviste en sådan overbærenhed, ville fængslerne ikke være fyldte’.

Og i Ekstra Bladet i går konstaterede professor Flemming Ibsen, at retsbevidstheden har lidt et alvorligt knæk. Systemet beskytter sig selv, når jurister skal dømme jurister.

De to nødløgnere er nu tilbage i deres gamle stillinger i Justitsministeriet – og det er i sig selv betænkeligt, for hvornår finder de det opportunt at fabrikere nye nødløgne? Og hvordan kan politikerne have tillid til oplysninger, som er forsynet med deres underskrifter?

Derfor bør de flyttes til andet arbejde i ministeriet, f.eks. som konsulenter eller særlige rådgivere. Netop Justitsministeriet har tidligere vist sig yderst kreativt, når det gælder om at finde nye arbejdsområder til ansatte, der har været i skudlinjen.

Fhv. justitsminister Morten Bødskov (S), der som bekendt blev fyret af et folketingsflertal for at have løjet over for Folketinget, har selvfølgelig brugt frifindelsen af de to embedsmænd til at forsøge at rense sig selv. Og han er lettet over, at dommerne i deres afgørelse viser forståelse for det dilemma, han stod i.

Hvor ynkeligt. Og den mand har regeringen planer om at gøre til EU-kommissær!

0 kommentarer
Vis kommentarer