Vi giver op på forhånd

Medlemmer af kriminelle bander bliver i stigende grad rekrutteret af militante islamiske miljøer til at deltage i borgerkrigen i Syrien. Denne advarsel kommer fra PET i en ny trusselsvurdering.

Efterretningstjenesten gør opmærksom på, at de danske bandemedlemmer gennem kampene i Syrien bliver trænet i militære færdigheder, som kan bruges til at gennemføre terrorangreb herhjemme – eller til at føre bandekrig. PET skønner, at mindst 100 fra Danmark har deltaget i kampen mod Assad-regimet.

Sat på spidsen kan det betyde, at der rundt omkring i landet findes 100 potentielle terrorister, som kan skride til handling når som helst.

Men regeringen lader stå til ud fra en betragtning om, at det er næsten umuligt at føre bevis for en strafbar handling, når den er foregået i en fjerntliggende landsby i Syrien.

Derfor nøjes man med en præventiv indsats, hvor politi og sociale myndigheder forsøger at overtale kommende krigere til at blive hjemme.

Den sløve danske indsats har fået flere udenlandske terroreksperter til at advare mod konsekvenserne. – I må trække en grænse, ellers risikerer Danmark at belønne folk, der har begået krigsforbrydelser, siger de til Information.

Politikerne har tilsyneladende glemt, at vores terrorlovgivning gør det strafbart for danske statsborgere at gå i krig for at hjælpe grupper, som er ansvarlige for krigsforbrydelser eller er allierede med en terrororganisation.

Og det er netop, hvad mange af de 100 Syrien-krigere har gjort. En stor del af dem har nemlig tilsluttet sig den berygtede islamiske oprørsgruppe ISIL.

De norske myndigheder er anderledes kontante. I tirsdags blev tre norske statsborgere anholdt og sigtet for at have været aktive i ISIL under og efter deres deltagelse i borgerkrigen i Syrien.

Justitsminister Karen Hækkerup må gøre op med den bløde danske kurs. Vore ’tapre’ Syrien-krigere bør behandles efter fortjeneste.

0 kommentarer
Vis kommentarer