Skam jer

Sundhedsstyrelsen har svigtet og svigtet i årevis:

Hvis nogen stadig skulle være i tvivl, har et udenlandsk hold af eksperter netop lagt en rapport, der på 57 ømme punkter slår ned på en fatal langsommelighed og behov for forbedret kontrol .

Sundhedsstyrelsen burde være en topprofessionel og handlekraftig kontrol-myndighed indenfor sundhedssystemet. Vi er helt afhængige af dem.

Alligevel er babyer for eksempel født med hjerneskader, fordi ingen lige fik givet besked om farlige bivirkninger ved en ny, indisk medicin.

Kræft-afdelinger doserede medicin helt i skoven, mens Sundhedsstyrelsen i otte måneder kendte til det ... Fejlbehandlingen resulterede i flere dødsfald.

Listen er lang over styrelsens synder.

At vi overhovedet kender nogle af skandalerne skyldes udelukkende pressen. Læger, apoteker og andre har i årevis råbt alarm til styrelsen . Det var som at tale til en dør.

Var det alle mulige andre brancher, ville en brøkdel af brølerne koste hoveder og opstramning. Men her forekommer det helt naturstridigt, ja, nærmest pinligt for læger, der kontrollerer læger, at sige andet end højst et diskret: Fy!

Konsekvenser er et fremmedord i det selvtilfredse og arrogante maskineri, selv om de skulle skamme sig – det er syge mennesker og nyfødte børn, det er gået ud over .

Chefen i Sundhedsstyrelsen er en Else Smith, som i sig selv er absurd at høre på. Hun lyder formfuldendt, men hun siger i virkeligheden det rene ingenting. ’Problemerne skyldes kommunikation ...’ Ja – det må man sige, når apotekere allerede for ti år siden råbte op for at få banket budskabet om usikker og virkningsløs medicin igennem. ’Folk skal opfatte os som en institution, der ror i samme retning’, opfordrede samme Else Smith i går oven på rapporten.

Appellen om tillid lyder endnu mere idiotisk, når hun samtidig selv udtaler, at siden de engang blev fusioneret med embedslægevæsenet, har de ikke fået ’skabt en fælles kultur’ endnu. Endnu ... Hvornår mon så?

Patienternes formand mener, at kulturen er så syg, at der må folk udefra til at rydde op. Det tror vi på.

0 kommentarer
Vis kommentarer