Skat og ret

Foragt for loven: Skat har gjort det igen. Endnu en gang demonstrerer denne bureaukratiske mastodont, at den føler sig hævet over landets domstole og sund fornuft.

Ekstra Bladet fortæller i dag om andelsboligforeningen Rævens Kvarter i Ll. Skensved, der har været udsat for en behandling, som har givet beboerne alvorlig grund til at tvivle på, om de bor i et retssamfund.

I 2008 klagede foreningen over vurderingen af grundværdien. Da Skat altid har god tid, når det handler om at rette fejl, gik der fire år, før foreningen fik medhold, og vurderingen blev nedsat. Så skulle beboerne jo have penge tilbage, og det fik de da også. Men ikke for vurderingen fra 2009. Det år var der nemlig ifølge Skat ikke tale om en vurdering, men en regulering ...

Logikken tilsiger, at hvis vurderingen var skæv i 2008 og 2010, og grundværdien var den samme i 2009, så må den også være gal. Men Skat nægter altså at betale pengene tilbage.

Ikke blot er den afgørelse helt hul i hovedet. Den er også stik imod en dom, som Højesteret afsagde for tre år siden.

Sagen er langtfra enestående. Politikerne har med Skat skabt et monster. En organisation, der føler sig så magtfuldkommen, at den er villig til at se stort på domstolene, borgernes retssikkerhed og almindelig anstændighed.

Problemet er blevet påpeget af Rigsrevisionen. Og af Kammeradvokaten. Senest har tidligere departementschef Peter Loft kritiseret retssikkerheden i skattesystemet, og han burde om nogen vide noget om sagen. Han har selv været systemets øverste administrative chef i 18 år.

Skatteminister Morten Østergaard (R) er opmærksom på problemet, og det er godt. Men han må handle, og det kan kun gå for langsomt.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen