Annonce:
Annonce:

Grotesk benspænd

 

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Svinefarmerne prøver nu med en opsigtvækkende retssag mod staten endnu en gang at knægte offentlighedens indsigt i, hvor udbredt svine-MSRA er – en multiresistent bakterie blandt svin, der også rammer flere og flere danskere.

Retssagen skal dreje sig om en gammel stikprøve-liste med 12 navne på inficerede besætninger. Den skal ud til offentligheden, kræver Ombudsmanden. Men branchen nægter under påskud af ville ’beskytte’ bønder med smittede svin mod omverdenens misforståede modvilje.

Det juridiske benspænd blokerer formentlig for indsigt flere år frem. Til gengæld er det endnu en stinker for tilliden til svinebranchen.

Også svenske forbrugere er mere og mere kritiske og boykotter i et vist omfang stor-importen af dansk svinekød.

Annonce:

Risikoen for, at mennesker smittes, bliver 13-doblet, hvis de bor i nærheden af en inficeret svinebesætning. Derfor er der mange flere smittede i de svinetætte områder som f.eks. Sønderborg. Og otte ud af ti ikke-økologiske svin på slagterierne har bakterien i sig...

Der er kort sagt noget at tage fat på – ikke mindst da man ved, at forkert og ukritisk anvendelse af antibiotika er hovedårsagen til, at MRSA opstår.

Man kunne så naivt forestille sig, at branchen satte alle kræfter ind på at nedkæmpe årsagen til, at svinene og menneskene bliver smittet, og på at køre med fuld åbenhed.

Men intet ligger naturligvis branchen fjernere. Hellere fortie, nedtone og slå hårdt ned på kritikere. Tidligere på året blev to journalister dømt ved en grotesk retssag for at have offentliggjort listen.

Specielt Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild, er et grimt eksempel på, hvor store skyklapper man kan tage på, når det hele drejer sig om svinebøndernes milliardforretning. Han kalder den famøse liste ’uanstændig’ – hvem er det lige, der er uanstændig?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: