For sølle af Løkke

 

Den nye skatteminister, Benny Engelbrecht (S), havde endnu ikke sat sig til rette i sit ministerium, før oppositionen begyndte at skyde med skarpt.

Liberal Alliances Ole Birk gik efter struben med beskyldninger om, at Engelbrecht forsømte sit arbejde og udeblev fra møderne i sin tid som medlem af skatteudvalget. Underforstået, at han ikke interesserer sig en døjt for skat.

Endnu mere bemærkelsesværdigt var et angreb fra selveste oppositionslederen, Lars Løkke. Mens Venstre-folk som Ellen Trane Nørby og Karsten Lauritzen – som traditionen byder – ønskede den nye minister ’hjerteligt tillykke’, gik Løkke på tv og forklarede, at det var en rigtig dårlig ide med Engelbrecht som skatteminister, fordi han overhovedet ikke er inde i stoffet.

Løkkes ’velkomst’ siger en hel del om Venstre-bossens manglende format. Det er for sølle at stemple en minister – også selv om det er en politisk modstander – som uduelig, endnu inden vedkommende er startet på kontoret.

Men Lars Løkke, der husker som en elefant, har tilsyneladende villet sige tak for sidst, fordi Benny Engelbrecht tillod sig at angribe ham i bilags-sagerne. Og fordi Engelbrecht var medlem af et såkaldt ’tæskehold’ af socialdemokrater, som gang på gang slog ned på Venstres ømmeste tæer.

Skatte-Benny er den ottende skatteminister på blot fire år – og den femte i Helle Thornings regeringsperiode.

Ikke mindst Venstre med Lars Løkke i spidsen er skyld i, at Skatteministeriet er blevet et skandalernes ministerium med de fejlagtige ejendomsvurderinger som mest fatale.

Det har givet indtryk af et ministerium, hvor alle vogter på alle, og hvor borgerne kommer i sidste række. Deres tillid til systemet har aldrig været ringere.

Man kan godt have sin tvivl om, hvorvidt Benny Engelbrecht nu er den rette til at rydde op. Men han skal ikke dømmes på forhånd.

0 kommentarer
Vis kommentarer