’Spar mig for jeres frelste radikale Jesus-remoulade’

 

En gruppe bedsteborgere med solid borgerlig forankring har nu fundet ud af, at befolkningen er blevet ført bag lyset i dagpengesagen. Den egentlige skandale er ikke, ifølge disse samfundsstøtter, at tusinder af danskere er røget ud af dagpengesystemet, nej skandalen er, at tallet har været voldsomt overdrevet i bl.a. Ekstra Bladet.

En af de mest markante stemmer i koret er min gamle ven og chefredaktør, kollega Bent Falbert: ’Man ser for sig det vældige antal uforsørgede mennesker gå sultne og boligløse rundt’, skrev han i en kommentar.

Falbert har haft kuglerammen fremme hjemme i millionvillaen på Frederiksberg og er nået frem til, at af de 41.028, der har mistet deres dagpenge, er det kun hver ottende, der intet får. Derfor mener den forhenværende chefredaktør, ’at dagpenge-skandalen i høj grad er en journalistisk konstruktion, der er blæst op som en ballon, fyldt med gas’.

En anden stemme i dette sandheds kor er Børsens chefredaktør, Anders Krab Johansen.

Fælles for disse redaktører er, at de har deres på det tørre. Krabs habitter koster vel sådan ca. det samme, som 6000 danskere på kontanthjælp nu må leve for i en hel måned.

Ingen kan være imod, at flere uddanner sig, men det mest sandsynlige fremtidsscenarie for de ca. 6000, der nu får den såkaldte midlertidige uddannelsesydelse, er, at de alligevel ryger på kontanthjælp, når deres nuværende, midlertidige, ydelse ophører. Det kan næppe kaldes en uddannelsesmæssig succes, mere en udskydelse af problemet.

Ligegyldigt hvor megen talgymnastik Falbert og hans meningsfæller udøver, så er den rystende kendsgerning, at 30.000 danskere enten har mistet al forsørgelse eller en væsentlig del af den.

11.000 er kommet i arbejde, og det er jo skønt. Man må så håbe, de beholder deres job i mere end et år, så de ikke falder ud igen pga. de nye, strammere regler for genoptjening af dagpenge.

Men tilbage er 30.000, hvoraf 5000 intet får. Det er muligt, det er et ubetydeligt tal for hundelufterne på Frederiksberg, men for dem, der er ramt, er det en menneskelig og social katastrofe.

Som Per Mortensen fra Måløv skrev i et læserbrev tirsdag i Ekstra Bladet:

’Folk mangler penge, mønter, kroner til husleje og føde. Og deres liv er nu i hænderne på mennesker, der ikke forstår, hvad det betyder ikke at kunne sørge for sig selv. Spar mig for jeres frelste radikale Jesus-remoulade. Og få i stedet orden på de dagpenge.’

Jeg kunne ikke sige det bedre.

0 kommentarer
Vis kommentarer