Skingre Sofie

 

Når folk føler sig trængt, bliver deres stemmer ofte mere og mere skingre. Det beviste de Radikales nye næstformand, uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen, i gårsdagens Belgiske Tidende (tidligere Berlingske).

- Det er jo løgn, hvinede hun over det meste af forsiden med henvisning til den retorik, SF og Enhedslisten bruger i deres anstrengelser for at få regeringen med på en opblødning af de skamskårne dagpengeregler.

Sofie Carsten Nielsen hævder, at de to partier forsøger at bilde befolkningen ind, at 40.000 har mistet deres forsørgelse, mens det reelle tal ’kun’ er 4700.

Angrebet afvises blankt af regeringens to støttepartier, der kalder Sofie Carsten Nielsen for ’pinlig’. Både Jonas Dahl (SF) og Johanne Schmidt Nielsen (EL) slår fast, at de taler om, at 40.000 er faldet ud af dagpengesystemet - ikke at samtlige 40.000 har mistet deres forsørgelse.

Ekstra Bladet har ofte beskrevet virkningerne af reformen - men gør det en gang til for prins Knud: Ikke 2000 - som VK-regeringen vurderede - men over 40.000 er blevet ramt af dagpenge-massakren. Af disse er knap 5000 røget helt ud af systemet og er uden indkomst. Og flere vil følge.

Både de Radikale og Socialdemokraterne har landsmøde i den kommende weekend - og det er i lyset af dem, at Sofies angreb skal ses. Begge partier er trængt i dagpenge-spørgsmålet - mest Helle Thorning og Bjarne Corydon - men det er alligevel uhørt at kalde sine politiske venner i rød stue for løgnere.

S og R havde håbet at købe tid ved at nedsætte en dagpengekommission, der skal gennemgå systemet og komme med forslag til forbedringer ved udgangen af 2015.

Men så lang tid vil SF, EL, store dele af fagbevægelsen og det socialdemokratiske bagland ikke vente. De kræver handling her og nu. Dels for at hjælpe ofrene for massakren, dels for at afværge et katastrofevalg formentlig til foråret.

Så armlægningerne bliver voldsomme under de kommende finanslovsforhandlinger. Sofies skingre tone har ikke gjort klimaet bedre.

0 kommentarer
Vis kommentarer