Annonce:
Annonce:

Stop asyl-panik og stram op

 

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

 Flygtningestrømmen mod Danmark er eksploderet på grund af borgerkrigen i Syrien. Derfor har regeringen opjusteret skønnet over antallet af asylsøgere i år fra 10.000 til 20.000.

Boomet gav anledning til skarpe ordvekslinger under Folketingets åbningsdebat i går, hvor en enig borgerlig front gik i kødet på Helle Thorning & co. med beskyldninger om, at regeringen har svigtet ved at lempe regler på asylområdet 31 gange.

Tonen vil blive endnu mere giftig, når valgkampen for alvor går i gang. Ingen er i tvivl om, at situationen er alvorlig, og at Danmark risikerer at blive oversvømmet, hvis der ikke reageres nu.

Annonce:

Asylpanikken er allerede begyndt at brede sig, fordi Udlændingestyrelsen simpelt hen ikke kan skaffe egnede boliger nok til de mange mennesker på flugt. Nød-indkvarteringssteder, blandt andet hytter på campingpladser og nedslidte hotelværelser, må tages i brug.

Der er selvfølgelig grænser for, hvor mange flygtninge vi kan modtage, og derfor er det nødvendigt med en restriktiv politik på området. Også mere restriktiv, end den er i øjeblikket.

Men det betyder ikke, at vi skal gå til yderligheder. Som for eksempel Dansk Folkeparti, der foreslår, at flygtningene skal deporteres til dansk-drevne lejre i Kenya eller et andet uland, hvis de opnår asylstatus i Danmark.

Vi skal tage vores andel og bruge flere kræfter på, at de får en anstændig dagligdag, inden de uden risiko forhåbentlig kan vende hjem. Også fordi vi ved at deltage aktivt i USA’s krige har et medansvar for antallet af flygtninge. Tænk blot på Afghanistan.

Annonce:

Det vil være godt for Danmark og for vores renommé i verden, hvis den nødvendige stramning kan forankres i et bredt flertal i Folketinget. Så vi undgår, at mennesker i nød endnu en gang bliver lagt for had i en beskidt valgkamp.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: