Annonce:
Annonce:

Stop amatørkrigerne

 

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

DANSKERE VALFARTER TIL KRIGEN. Nu hører det til sjældenhederne, at vi opfordrer politikerne til at indføre nye love. Men vi gør en undtagelse. I dagens avis fortæller vi historien om de mange danske statsborgere, som rejser til fjerne egne for med våben i hånd at deltage i lokale krige og konflikter. 

Således er danskere i dag i kamp på Ukraines side mod de pro-russiske separatister, og vi ved, at mere end 100 unge mænd og kvinder med dansk pas har meldt sig i folden hos Islamisk Stat, IS. 

Det er til at få øje på de problemer, vi kan løbe ind i, når disse gale mennesker, som er blevet uddannet i død og ødelæggelse, engang vender hjem til Danmark. Men tilsyneladende gør de ikke noget ulovligt.

De kan voldtage, dræbe og skære halsen over på så mange, som de lyster, blot det foregår uden for landets grænser. 

Annonce:

Umiddelbart kan det være svært at bebrejde vores politikere, at de ikke har set den situation komme. At danskere køber en flybillet på nettet for efterfølgende at flyve ud for deltage i krigshandlinger i Ukraine, Gaza, Irak, Syrien og Somalia. 

Men det er blodig virkelighed, og derfor er det nødvendigt at stramme op. De fleste af os kan blive enige om, at IS er en terrorsekt, som bør bekæmpes hårdt og kontant. Og vi bryder og slet ikke om, at unge med dansk pas deltager i kampe på IS’ side. 

Men reglerne skal være ens for alle. Det må ikke blive en smagssag, om danskerne uden om den danske militære ledelse kan optræde med våben i hånd i den ene eller den anden konflikt. 

I Holland er myndighederne nået frem til, at landets statsborgere gerne må slås på kurdisk side i kampene mod IS. Det er noget rod, som vi bør undgå herhjemme. Vi har brug for en lov, der slår fast, at ingen danske statsborgere på egen hånd kan deltage i krigshandlinger noget sted i verden. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: