Attentatet

BERLINS hjerte er ramt, står der på et skilt ved det julemarked, hvor 12 mennesker mistede livet mandag aften. Det tyske politi har i skrivende stund endnu ikke fuldstændig klarhed over sagen, men de efterforsker lastbilangrebet som en terrorhandling.

VISER det feje angreb sig at være en syg terrorists handling, har vi fået endnu en alvorlig påmindelse om, at vi er i krig. Og at krigen fortsætter. Men bare ikke i konventionel forstand. København, Paris, Nice, Istanbul og Ankara er blevet ramt af pludselig terror inden for de seneste år.

I ANKARA i mandags blev det hele filmet, da den 23-årige betjent koldblodigt henrettede Ruslands ambassadør. ’Allah er stor. Vi er efterkommere af dem, som støttede profeten Muhammed for jihad. Glem ikke Aleppo. Glem ikke Syrien’, råbte betjenten, inden han selv blev dræbt.

TYSKLANDS kansler Angela Merkel sagde i går, at det vil være modbydeligt, hvis ugerningerne i Berlin viser sig at være udført af en person, som har søgt tilflugt i Tyskland. Muligheden eksisterer. Selvfølgelig kan der være infiltratorer i de massive flygtningestrømme, som er søgt mod Europa. Det er kun, hvad de forskellige efterretningstjenester har påpeget.

VI KAN aldrig beskytte os 100 procent mod terror. Vi kan heller ikke undlade at tage imod mennesker i nød, og ikke mindst derfor er vi nødt til at holde hovedet koldt, når vi ser anslag mod vores demokrati og vores livsform. Der er politikere, som straks forsøger at profitere af terroranslagene, men skulle vi føre deres tanker ud i livet, vil Danmark blive omdannet til en politistat med total overvågning af alt og alle.

DET ER ikke vejen frem. Vi skal tænke os godt om, men vi skal ikke ændre på vores liv. Dog bør vi straks ændre på vores aktivistiske udenrigspolitik. Anders Fogh Rasmussen førte os på baggrund af løgnagtige oplysninger ind i en krig mod Irak og Saddam Hussein. Lige siden har dansk militær bekæmpet terror i Irak, Libyen, Afghanistan og senest i Syrien.

RESULTATERNE har mildest talt været elendige. Terror bekæmpes ikke ved at bombe lande i smadder. Det skaber kun flygtningestrømme. Det er tid til at ændre politik.

103 kommentarer
Vis kommentarer