Ballade på rød stue

NU ER der igen ballade på rød stue. Skrighalsene er selvfølgelig Socialdemokraternes Dan Jørgensen og de radikales Zenia Stampe, der begge besidder en aldrig svigtende evne til at dreje enhver politisk diskussion væk fra det væsentlige.

DET NYESTE slagsmål tog sin begyndelse i weekenden, da Zenia Stampe i Berlingske beskyldte Socialdemokraterne for at ’være hamrende usolidariske’ og bl.a. svigte flygtningene.

DEN RADIKALE værdiordfører er ikke kendt for sit diplomatiske sprogsprog, og i den henseende indeholdt interviewet intet nyt. Men hendes skrigeri blev dog akkompagneret af en del argumenter.

OG SÅ fik sossernes Dan Jørgensen lagt panderynkerne i folder og skruet op for hyleriet. Kritikken var ’helt på månen’. De radikale var ifølge S-udlændingeordføreren ’blevet så tolerante, at de tolererer de intolerante’. Han syntes sikkert også, at han ramte plet ved at kalde Zenia Stampe for ’venstrefløjens svar på Pia Kjærsgaard’.

SIDEN GIK Dan Jørgensen i tænkeboks og fandt ud af, at Zenia Stampe også skulle undskylde en udtalelse om, at ’vi lever i en af de fredeligste perioder i danmarkshistorien’. Udtalelsen var ’utrolig respektløs’ over for ordensmagten, der bekæmper terrortruslen, mente Dan Jørgensen.

MEN FOR en gangs skyld svarede Zenia Stampe ved at holde kæft. I stedet er det tidligere Venstre-missil Jens Rohde nu sendt i byen med en salve mod Socialdemokraterne.

ALT SAMMEN underholdende bragesnak. Men hvor ville det være velgørende, hvis f.eks. Dan Jørgensen i stedet kastede sig over noget konstruktivt. Eksempelvis Dansk Folkepartis infame forslag om, at både Dansk Flygtningehjælp og Advokatrådet skal kyles ud af Flygtningenævnet.

MEN MÅSKE skyldes hans passivitet, at Socialdemokraterne også på det punkt er enige med Folketingets mest flygtningefjendske parti.

 

116 kommentarer
Vis kommentarer