Bare børnesex ...

Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

EN LILLE dreng på ni år blev sexmisbrugt af de større børn på en sommerlejr på Stevns for socialt udsatte børn. En pige lavede oralsex på ham, mens han blev holdt fast af to store drenge. Og senere blev han tvunget til at overvære et samleje, fortæller drengens mor.

FLOV og alene blev han svigtet af både lejrens personale og af sin hjemkommune, der fik en indberetning fra sommerlejren.

DE voksne mente f.eks. ikke, hans mor behøvede blive ringet op og få besked. Det er ellers svært at komme i tanke om et mere nærliggende menneske at underrette, når et barn har været ude for noget grimt.

MEN hun anede intet om, hvad der var foregået før fire uger senere, da et brev dumpede ind fra kommunen: Børne- og Familieforvaltningen ville godt lige have en samtale. Først da fortalte drengen grædende sin mor, hvad der var sket.

OVERGREBET på Stevns er igen et eksempel på, at når det er børn, der gør noget groft seksuelt krænkende ved børn – ja, så er det nærmest lidt ha ha, og sådan er børn jo ...

DET er også et eksempel på, at ’udsatte’ børn virkelig er udsatte – de må finde sig i svigt og illoyalitet, som børn i tryggere kår aldrig oplever – ikke upåagtet i hvert fald.

FOLKETINGETS ombudsmand har på eget initiativ sat en del i gang for at sørge for anbragte børns rettigheder, og det er prisværdigt. Gid hans holdning ville gennemsyre hele systemet, så f.eks. en ansvarlig kommune og en sommerlejr drevet af uprofessionelle mennesker er tydeligere på de udsatte børns side.

ALLE forældre ville blive stikhamrende tossede over sådan en behandling, og drengens mor er ingen undtagelse. Men hun rammer ind i en mur af arrogance, smarte regler og undvigelser efterfølgende.

BØRNECHEFEN i drengens kommune forsvarer f.eks. reglen om, at kommunen ikke har pligt til straks at underrette familien om indberetningen fra ’Den glade sommerlejr’. Nej, for det kan jo tit være svært at få fat i forældrene, så det er ikke noget krav.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind