Benægt, benægt, benægt

Følg Leder
EKSTRA BLADET MENER

DER VAR en del at komme efter. Til gengæld gik hverken DR eller TV2 derfra med noget af betydning.

Søndag aftens to ivrigt annoncerede tv-interviews med den nyligt afgåede statsminister og eks-formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, lignede journalistisk synkronsvømning. De var glatte og ens.

LARS LØKKE må være tilfreds.

Men det var – interviewernes manglende modstandskraft til trods – interessant at se, at Lars Løkke fortsat er en mand i benægtelse. Nøjagtig som han har været det gennem alle sine bilagssager.

ELLER SOM HAN i sin tid sagde, da Venstres jyske afdelinger havde vanskeligt ved at forstå, at deres formand skulle have underbukser og jakkesæt foræret af den selvsamme partikasse, som de selv jævnligt smed en 20-krone i til kaffe og kage:

’Det er en detalje’.

Den erhvervede betænkningstid ved at forlade scenen via bagdøren havde tydeligvis ikke været en selvransagelses stund for Løkke. Fejlene er om ikke helt, så i hvert fald langt overvejende – på de andres side. Søndag aften så man en gammel kending bekvemt og behændigt veksle mellem politiker-Lars og privat-Lars.

HAN HAVDE ALDRIG deltaget i fløjkrig. Han havde såmænd ikke engang bemærket høtyvene og faklerne samle sig ude foran formands-gemakket. Men det skyldes jo, at han ikke selv er typen, der bærer nag. Løkke er et tilgivende menneske, der aldrig ser bagud, men fremad. Mod politiske resultater.

Sådan er politiker-Lars. Og så må vi da gerne kalde ham naiv, lød det fra privat-Lars.

VI FIK AT vide, at det gode menneske har vanskelige kår i en kynisk og lejlighedsvis ond politisk verden. Det er ensomt at være formand og statsminister. Og det gør det ikke lettere, når de andre smeder rænker og står og puster i gløderne konstant, og man overhovedet ikke selv er sådan. Og vi fik det alt sammen at vide på begge kanaler.

Selvfølgelig vil listen over spørgsmål, der ikke stilles, altid være lang. Det er imidlertid et problem, hvis listen over spørgsmål, der burde stilles, men ikke blev det, også er det.

DER ER SÅLEDES bagefter ikke nogen bølger af betydning. Sådan er det, når synkronsvømning udføres perfekt. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+