Betontænkning

Socialdemokraterne i Egedal havde valget mellem en kendt kommentator og en engageret, folkevalgt kvinde – de tog naturligvis den kendte mand. FOTO: Rasmus Flindt Pedersen
Socialdemokraterne i Egedal havde valget mellem en kendt kommentator og en engageret, folkevalgt kvinde – de tog naturligvis den kendte mand. FOTO: Rasmus Flindt Pedersen
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

AV, AV, AV – Socialdemokratiet er hårdt ramt for tiden af sin egen fodslæbende betontænkning:

PANIKKEN BREDER sig på højeste plan, fordi det er gået op for dem, at David Trads ikke er en kvinde. Ups!

IKKE UMIDDELBART en overraskelse for de fleste almindelige borgere, hvor den nye S-kandidat ofte går under tilnavnet ’vrøvlevulkanen’.

MEN TRADS’ KØN har givet partiet et kvinde-problem, som Ekstra Bladet kunne berette i går.

KOMMENTATOREN David Trads kåring som ny S-kandidat i Egedal-Furesø-kredsen var i forvejen en triumf for beton-forestillingen om, at et kendt navn på kandidatlisten altid vil sluge flere stemmer end en, der ’kun’ er lokalkendt. Uanset hvad personen står eller ikke står for. Og når den kendte er en mand, er der jo slet ikke noget at betænke sig på.

MEN NU HAR S i hele Nordsjælland, med udpegningen af Trads, opstillet seks mænd og nul kvinder. Til trods for at partiet har et princip om, at alle vælgere skal kunne stemme på en kvindelig socialdemokrat.

DE LOKALE KRÆFTER havde valget mellem en lokal kvindelig byrådspolitiker og sygeplejerske, 36 år, med en kandidatgrad i sundhedsfremme, som også har forsket i børnesygdomme: Matilde Powers. Eller de kunne satse på David Trads, mangeårig kommentator, uden personlig, politisk erfaring, men til gengæld en nærmest Holberg-agtig figur, der gennem årene er ålet for sine holdningsskift. Egedal valgte ’det sikre’ i deres øjne, Trads.

HER KAN EGEDALS socialdemokrater få sig en grim overraskelse. Det er som bekendt nemmere at holde fast på en sprællende pattegris, end at få David Trads til at mene det samme ret længe ad gangen. Nu er han så momentant på ’hold’, og han bedyrede i ’Deadline’: ’Jeg vil altid stemme på det, som den politiske ledelse i gruppen siger, vi skal. Hvorfor? Fordi ellers kan politik ikke fungere.’

ELLERS KAN TRADS i hvert fald ikke fungere i den trygge, velbetalte fremtid på Borgen, mener han vel? Partidisciplinen er støbt i jernbeton i S og håndhævet af Sass Larsen. Trads’ tidligere opråb om, at Mette Frederiksen er en levebrødspolitiker, og Trads mange nedrakninger af Socialdemokratiets vigtige kursændringer, vil forstumme. Er det et løft for dansk politik, der døjer med vælgerlede og opportunistiske politikere? Så siger vi tak for kaffe!

MATILDE POWERS er nu henvist til at give op eller opstille uden for kredsene. Hun vælger at kæmpe videre. Det synes S’ hovedbestyrelse umiddelbart er fint – det redder dem jo fra kattepinen med kvindemanglen. Hun får naturligvis ikke del i pengene til valgkamp. Og det er tvivlsomt, om hun overhovedet får lov til at køre valgkamp i alle (mande)kredsene. David Trads er i hvert fald betænkelig, fremgik det af Ekstra Bladet i går, ved at slippe hende ind i sin nye kreds. Det forstår man jo godt.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind