Bingo til Big Brother

 

Følg Leder

DE MEKANISKE ØJNE – videokameraerne på offentlige steder i København – ’så’ den løsgående morder før de levende i lørdags.

OPTAGELSERNE viste sig at være guld værd for politiet. 

Den ofte så forkætrede offentlige overvågning, der bliver rakket ned som en krænkende ’Big Brother is watching you’, viste sit værd.

Især Enhedslisten stritter af princip imod og gjorde det så sent som for en måned siden i Københavns Borgerrepræsentation, da video-overvågning af det jødiske museum var på tale. Nu er de med til at lægge blomster i Krystalgade ved synagogen, hvor kameraer også opfangede dødelige skud i lørdags.

Uden overvågningskameraer havde politiet næppe opsporet Omar Abdel Hamid el-Hussein inden for ’bare’ 13 timer og standset hans hærgen. Han nåede at slå to uskyldige mennesker ihjel. Det kunne være blevet til flere uden hjælpen fra optagelserne.

Og afgørende for tempoet i opklaringen var video-overvågningen på Kildevælds-skolen på Østerbro i København tæt på Krudthuset, http://jppol-nglb.rootdom.dk/newsgate/images/SmallCode.pnghvor Omar affyrede sine første skud.

Skolens optagelser fra i lørdags viste den formummede morder på flugt, hvor man kunne se, at han holdt hånden op til øret – formentlig med en mobiltelefon. Og hvem ringede han til? Også det fortalte videoen: En taxa samlede ham kort efter op.

Bingo! Herfra kunne politiet trevle vigtige spor i hans færden op – nemlig frem til Mjølnerparken, hvor nye videokameraer opfangede den afgørende adresse, der gjorde politiet i stand til at standse hans morderiske hærgen endegyldigt ud på natten.

Da Mjølnerparken fik sine kommunale kameraer i 2005, skete det også til stor forargelse for diverse debattører og blandt andre Enhedslisten. Beboerne var dog glade – de virkede! De ville have flere kameraer.

På rette tid og sted er video-overvågning en uvurderlig hjælp.

Seneste nyt

Det er fuldstændig hat og brille

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.