Birthes oprør

VENSTRES mangeårige retsordfører Birthe Rønn Hornbech er ret så bramfri i sine kommentarer til EU-parlamentarikeren Jens Rohdes afgang og overgang til de radikale.

Hun ærgrer sig over Rohdes exit og mener, han burde have fortsat med at påvirke Venstres politik indefra.

I SAMME ÅNDEDRAG langer hun ud efter sit parti, som hun hævder har mistet forbindelsen til de oprindelige rødder.

Birthe Rønn konstaterer, at dansk politik ’har rokket sig i en ulækker retning’, og opfordrer til  et folkeligt oprør:

– Venstre må tilbage til sine rødder. Og tage en idé-debat. Ikke om det politiske håndværk, men om de store spørgsmål i tilværelsen. Så vi kan få en helhed i politik igen, siger hun til Ekstra Bladet.

BIRTHE RØNN har – ligesom Jens Rohde – ofte været på tværs af sin partiledelse, men hun har stædigt – dumstædigt, vil nogle mene – kæmpet sine kampe og forsøgt at påvirke partiet indefra.

Hun nægter at give op – modsat Rohde, der nu har meldt sig ind i foreningen af partihoppere.

DET ER IKKE et selskab, som pryder dansk politik. Tænk bare på SF’erne Ida Auken, Astrid Krag og Jesper Petersen, som flygtede over til R og S, da deres gamle parti måtte forlade regeringssamarbejdet.

Eller tænk på politiske flakkere som Karen Jespersen (V) eller Naser Khader (K), som har været i tre partier eller flere.

Et mandat til at repræsentere vælgerne opleves ikke nær så forpligtende i dag som for år tilbage. Private karrierehensyn vejer tungere.

HOS SOCIALDEMOKRATERNE har Ritt Bjerregaard påtaget sig rollen som revser – og ligesom Rønn Hornbech er hun blevet i sit parti trods massive uoverensstemmelser ikke mindst om udlændingepolitikken.

Man kan være uenige med de to ældre damer i mangt og meget – men de fortjener respekt, fordi de holder ud og fortsat kæmper for det, de tror på, uanset partifællers fordømmelse.

JENS ROHDE er ikke lavet af samme seje stof, så han forsøger sig nu hos de frelste radikale.

Han og Morten Helveg skal nok få det sjovt sammen i Bruxelles. Så længe det varer.

132 kommentarer
Vis kommentarer