Bistands-bomben

’BISTANDS-BOMBE’ stod der med store typer på forsiden af Ekstra Bladet i går.

Et dækkende udtryk for årtiers fejlslagen integrationspolitik.

Tal fra Beskæftigelsesministeriet viser en stor overrepræsentation af folk med ikke-vestlig baggrund i kontanthjælpssystemet.

Blandt samtlige ægtepar, hvor begge parter er på kontanthjælp, er hele 84 procent af ikke-vestlig oprindelse. Regningen for den manglende integration løber op i svimlende 11 milliarder kr. om året.

DET DANSKE SAMFUND bærer selv en stor del af skylden, fordi vore politikere aldrig for alvor har gjort en indsats for at skabe uddannelsesmuligheder og arbejde til det hastigt voksende antal flygtninge. Man har i stedet ladet dem sejle deres egen sø og overladt dem til offentlig forsørgelse.

TV2’s dokumentarserie ’Moskeerne bag sløret’ viser også, at imamer direkte opfordrer til socialbedrageri over for myndighederne, så man kan forblive på bistandshjælp. Og med Koranen som guide får kvinderne at vide, at de ikke må sige ja til jobs, hvor de skal arbejde sammen med mænd.

VANVITTIGE UDMELDINGER – men flygtninge-krisen har heldigvis været et wakeupcall for mange politikere. Samtlige partier har nu et bud på, hvordan integrationen forbedres.

Minus lige Dansk Folkeparti, som allerhelst ser, at der overhovedet ikke er nogen form for integration. Flygtninge skal sendes retur hurtigst muligt, og i den mellemliggende tid skal de isoleres i lejre – helst uden kontakt med det omliggende samfund.

VI MENER som mange politikere, at der skal stilles krav til de fremmede. Bl.a. krav om, at de, der kan, skal sættes i gang med et arbejde, så snart de er kommet hertil – kombineret med sprogundervisning og anden form for uddannelse. Det vil være til gavn for dem selv. Og for os alle sammen.

LO og Dansk Arbejdsgiverforening spillede i onsdags ud med forslag til en ny integrations-grunduddannelse, der skal sikre arbejde (elevstillinger) og opkvalificering til flygtninge og familiesammenførte.

MEN FOA-BOSSEN, Dennis Kristensen, vendte straks tommelfingeren nedad med kritik af, at det vil give kommunerne mulighed for at ansætte flygtninge til en timeløn på 49 kroner.

Uanset uenighed er bedre integration et must. Dansk Folkeparti og stridende fagforeninger skal ikke have lov til at spænde ben. Bistands-bomben må afmonteres.

242 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere