Bolsje-sharia

PURUNGE rødder terroriserer på Nørrebro. De kræver ’sharia-tilstande’ på værtshusene og forlanger beskyttelsespenge.

FORBLØFFENDE nok tager politiet det åbenbart knusende roligt. Også FOR roligt. De prøver med ’simpel dialog’ og kalder de unge utilpassede. Når foråret kommer, skal de ud og markere sig, og så går det ud over værtshusejerne ... siger en politiinspektør frejdigt ifølge Ritzau.

HVAD med om politiet i stedet markerede sig? Og skoler, forældre, SSP og hele maskineriet rullede ud?

BESINDIGHED er absolut en dyd hos betjentene. Men hvis en flok rødder smed en mursten ind gennem restaurant Mashs panoramaruder i Rungsted Havn midt i frokosten, skulle gæster og ejer formentlig ikke høre på lirumlarum om, at det bare er forårskådhed hos de lokale ungdomsbanditter. De rykkede nok også lidt hurtigere, hvis det var på D’Angleterre eller Café Ketchup, rødderne mødte op og teede sig og krævede 60.000 i beskyttelsespenge. Det er langt hinsides drengestreger.

KØBENHAVN N. skal åbenbart forvente ringere service, fordi de er vant til lidt af hvert. Og fordi politiet i forvejen er nødt til at møde op med to- eller tredobbelt bemanding, når de bliver tilkaldt.

DET ER formentlig unge under den kriminelle lavalder, der i månedsvis har terroriseret et par værtshuse på Nørrebro. Men selv om de er i bolsje-alderen, skal de vel ikke ustraffet kunne smide en mursten ind gennem en rude, så gæsterne sidder i en byge af glasskår. Alene det ret bøvede paradoks i at erklære et værtshus for sharia, hvor der ikke må drikkes alkohol – og så samtidig kræve beskyttelsespenge, hvis værtshuset skal kunne servere alkohol i fred fremover – siger lidt om overblikket hos gerningsmændene.

RØDDERNE er, uanset forårets opkvikkende indflydelse, garanteret inspireret af de lidt ældre indvandrer-bander på Nørrebro. Altså næste kuld, der varmer op med mursten og foldeknive. Alene dét perspektiv skulle vel nærmere skærpe politiets og de voksnes bevågenhed end kalde på overbærende følelser.

162 kommentarer
Vis kommentarer