Bovlam minister

SIDEN I SØNDAGS har Ekstra Bladet afsløret, hvordan rumænske kriminelle ved hjælp af stråmænd og svindelselskaber snyder den danske stat for enorme million-beløb.

Østeuropæerne kommer let til deres forbrydelser, fordi de som EU-borgere kan få et cpr-nummer og oprette selskaber i Danmark uden de store problemer.

HEREFTER LIGGER vejen åben for økonomisk kriminalitet, herunder kædesvindel. Bagmændene indsætter typisk en stråmand som fiktiv direktør for en række selskaber til at hænge på det juridiske og økonomiske ansvar.

På den måde slipper de for at stå til ansvar for svindlen, når kæden af selskaber går konkurs med en kæmpe gæld til staten. Pengene er pist væk – gemt godt væk østpå.

SVINDLEN ER eksploderet de senere år, så det ligger lige for, at politikerne øjeblikkeligt skrider ind og stopper den kriminelle trafik.

Men her gør man regning uden vært. Skatteminister Benny Engelbrecht (S) mener overhovedet ikke, at der er behov for stramninger, selv om antallet af sigtelser mod rumænske statsborgere i Danmark for økonomisk kriminalitet er steget fra 119 i 2011 til 3112 i 2014!

BÅDE VENSTRE og Dansk Folkeparti påpeger, at man ret enkelt kan komme svindlen til livs ved at gøre det sværere at oprette en virksomhed i Danmark.
Alligevel vil skatteministeren ikke røre en finger. Han mener, at stramninger bare besværliggør livet for danskere uden ondt i sinde.

SÅDAN TALER en bovlam politiker, der er lykkelig for blot at være minister af navn. Men her må sagen ikke ende. Heldigvis er ikke bare Engelbrecht, men også justitsminister Mette Frederiksen (S), kaldt i samråd om sagen, og så må hun tage affære.

HVIS HELLE THORNING – mod forventning – vinder valget, gør hun klogt i at skille sig af med sin handlingsforskrækkede skatteminister.Engelbrecht har til overflod bevist, at han ikke egner sig til jobbet.

138 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere