Carl fik nej

I 43 ÅR DREV Hans Carl Christensen et dækcenter i Hedehusene. Han satte en ære i at forsørge sig selv og gik derfor først på pension som 84-årig.

Sidste år, som 91-årig, mistede Carl sin samlever, og det viste sig hurtigt, at han ikke længere kunne klare sig selv.

DEN GAMLE MAND havde problemer med at få væske og mad nok og faldt flere gange dehydreret om i sit hjem. Derfor søgte hans familie om en plejehjemsplads.

TRE GANGE fik han afslag fra Høje-Taastrup kommune, som mente, at han var rask og stærk nok til at kunne klare sig i en ældrebolig med hjemmehjælp.

Det sidste afslag kom 11. februar i år – godt halvanden måned efter hans død.

CARLS BARNEBARN har valgt at stå frem i Ekstra Bladet med den sørgelige beretning for at minde os alle om, at gamle mennesker lades i stikken i det danske velfærdssamfund.

At der er en virkelighed derude, som politikerne alt for ofte overser.

HØJE-TAASTRUPS borgmester Michael Ziegler (K) vil ikke kommentere på enkeltsager, men kommer med en masse sniksnak om, hvor vigtigt det er, at vore ældre medborgere lever længst muligt i deres eget hjem. 

Carls tilfælde er desværre ikke enestående.

EKSTRA BLADETS undersøgelse viser, at i hundredvis af svage gamle afvises, fordi mange kommuner har reduceret antallet af plejehjemspladser. De er for dyre, og det er billigere at tilbyde hjemmehjælp.

Problemet bliver større og større, fordi vi bliver ældre og ældre. Derfor er der tale om en national udfordring, som rækker ud over den enkelte kommune.

MANGE TROEDE, at regeringen ville tage den udfordring op, da Thyra Frank (LA) for to og et halvt år siden blev udnævnt til ældreminister – den første af slagsen nogensinde.

Men ak. Thyra Frank slog fast fra starten, at hun havde meget lidt at skulle have sagt, da det er kommunerne, som styrer økonomien på ældreområdet. Hun mente dog nok, at hun kunne gøre en forskel.

SELV OM DER flere gange via finansloven er blevet bevilget ekstra penge, har hendes indflydelse på kommunernes prioritering været nul og niks.

Men hun har da været flittig besøgsven på en masse plejehjem, hvor borgmesteren er mødt op for at fortælle, hvor godt det går.

HER I VALGKAMPEN er det et hovedtema for både Lars Løkke og Mette Frederiksen at love forbedringer af velfærden. Også for de gamle.

Men det kommer desværre ikke Carl til gode.

173 kommentarer
Vis kommentarer