Carl Smart

Selvforsvarsministeren: Lars Løkke Rasmussen og Carl Holst er gode venner gennem mange år. De har også meget til fælles, og også endnu mere end vi hidtil har vidst.

De ser uden tvivl sig selv som regelrette politikere med en høj personlig moral. Det billede er for længst krakeleret for Løkkes vedkommende, efter han bare fulgte reglerne og rejste på første klasse for bistandspenge og lod partikassen betale sine nye habitter og underhylere.

Resultatet så vi ved folketingsvalget, hvor Løkke og Venstre fik en syngende, moralsk lussing og mistede 13 mandater. Det bragte paradoksalt nok Løkke til magten og vennen Carl Holst ind på den landspolitiske scene efter 15 år som konge i Syddanmark. Og nu ved vi, at Holst er som Løkke. Han følger også bare reglerne.

Men selv Holst ved uden tvivl godt, dum er han jo ikke, at vederlaget blev skabt, for at en afgående regionsformand i ro og mag kunne finde sig et nyt job. Men Holst gik som bekendt fra det ene skatteyderbetalte job til det andet – og scorede løn fra dem begge. Samtidig.

Det er simpelt hen for smart. Alligevel kæmpede Holst med næb og klør for at beholde pengene, lige indtil det ikke gik mere. Men selv der havde kræmmeren i Holst stadig godt fat i ham. Han afstår kun fra lidt under halvdelen af eftervederlaget.

Sagen er en ny møgsag for Venstre. Den understøtter billedet af et parti, hvis ledere rager til sig, når det kan lade sig gøre. Og den viser en total mangel på respekt for andres penge, nemlig dine og mine skattekroner. Sat på spidsen kan man sige, at de to gamle venner Løkke og Holst har vist omverdenen, hvorfor det er så vigtigt for Venstre, at flygtninge og kontanthjælpsmodtagere får skåret i deres ydelser. Pengene skal nemlig bruges til at forgylde partiets egne spidser.

Det kan undre, at Venstres partiformand Lars Løkke Rasmussen ikke fra starten bad Holst afstå fra eftervederlaget. Men måske er det, fordi partiformanden samtidig er bedsteven med Holst, og i øvrigt skylder ham, at han stadig er formand for partiet. Eller også synes Løkke bare, det er i orden! Da Løkke i sin tid forlod amtsborgmesterposten i Frederiksborg, fik han selv en pose penge i eftervederlag samtidig med ministerlønnen.

Men det, der undrer allermest, er, at Venstres medlemmer kan leve med makkerparret Løkke og Holsts ledende roller i partiet. Ikke mindst når man tænker på, hvor mange retskafne mennesker der er i Venstre, der lever ud fra devisen om at sætte tæring efter næring, og for hvem det derfor er afgørende vigtigt, at skatten holdes nede, og at staten ikke bare ødsler pengene væk.

Holst og Løkke har vist, at de anser statskassen som et skatteyderbetalt tag selv-bord.

132 kommentarer
Vis kommentarer