Carls mange penge

FORSVARSMINISTEREN kommer som bekendt fint flyvende, rent økonomisk, ind i sit nye job.

1,1 MILLIONER i ministerløn – plus de 833.040 kr. som et års efterløn fra jobbet som regionsformand i Sydjylland.

EN PROVOKERENDE dobbeltløn i manges øjne.

HVORDAN kan det være, at mennesker, der siger farvel til tårnhøje lønninger, altid skal have lov at beholde dem et godt stykke tid efter, de har forladt jobbet. Også selv om de svæver direkte ind i et nyt, fedt job? Det gælder også højt ansatte embedsmænd som PET-chefer eller departementschefer.

EN METALARBEJDER eller en sygeplejerske har vel også et nært og hjertevarmt forhold til sin månedsløn, uden at man udviser det samme femstjernede omsorg ved jobskifte?

FÅR de højtlønnede traumer og geléknæ, hvis de ikke lige kan se kronerne rulle ind på kontoen fra den kære, gamle arbejdsgiver?

FAKTISK ville Carl Holst gå ned i løn, hvis han skulle ’nøjes’ med sin ministerløn. Han har nemlig i årevis været en efterspurgt og velbetalt politiker i pensionsselskaber, Team Danmark og Danske Regioner. Pengene er fosset ind til den flittige mand, der ellers ynder at fremstille sig selv som en gammeldags højskoledreng med smag for livets enkle glæder.

DET pinlige er dobbeltlønnen nu. Reglerne, som han påberåber sig bliver fulgt til punkt og prikke, falder tilsyneladende kun ved en forglemmelse ud til hans fordel.

De nævner specifikt, at regionsformænd, der bliver borgmestre eller magistrats-medlemmer, ikke må få dobbeltløn. Men der står ikke et kvæk om regionsformænd, der bliver ministre – et trods alt højere rangerende hverv.

LARS LØKKE strikkede forbuddet mod dobbelt løn sammen i sin tid som indenrigsminister i forbindelse med kommunalreformen. Men han fik altså ikke nævnt regionsformænd, der bliver ministre ...

FORMENTLIG bliver denne kostbare svipser rettet op, når vederlagskommissionen barsler med forslag til nye retningslinjer. De kan jo kalde den Lex Carl.

99 kommentarer
Vis kommentarer