Da alle tabte

Følg Leder

 Det blev om noget patrioternes afmagt.

Briterne ville som bekendt have deres land tilbage fra EU. Men nogle gange skal man passe på med at ønske sig noget. Man risikerer, at det går i opfyldelse.

Efter torsdagens britiske valg øjnes stort set ikke andet end tab. Den konservative premierminister gamblede med sit embede, sit parti og sit land, og hun tabte, som alle medier har beskrevet det.

Det eneste, Theresa May har vundet oven på at miste sit og partiets absolutte flertal, er retten til selv at samle sit og nationens nederlag op.

For et år siden stod jeg i Romford nord for London. Den mest nej-til-EU-ivrige by i Storbritannien.

’David Cameron er en forræder. Han er en forbandet løgner. Han har solgt det her land til europæerne, og jeg synes, det er afskyeligt. Vi har brug for at få vores land tilbage’, sagde Sue Connelly, der var valgkreds-sekretær for de konservative i Romford, om sin egen daværende premierminister.

Få dage efter måtte Cameron gå af som manden, der lovede en bedre EU-deal, men ikke kunne levere. Nu må hans arvtager, May, som kvinden, der kaldte sin modstander Jeremy Corbyn ’en joke’ angående at forhandle Brexit med EU, selv møde op i Bruxelles som en vittighed.

Nogle vil fremhæve, at Labour-leder Jeremy Corbyn trods alt blev en slags sejrherre i det britiske valg. Hvilket man naturligvis udmærket kan. I fald man hylder en forbløffende stor opbakning til en mand, der tidligere har erklæret sig imod Nato, benægtet, at Sovjet nogen sinde var farligt, og kaldt det en tragedie, at Osama bin Laden blev likvideret.

Bundlinjen er under alle omstændigheder, at ingen efter torsdagens valg får det, de stræbte efter.

Både nation, regering og befolkning står ringere end før. Det lag, der kom til syne, da jorden skred under David Cameron, kan tydeligvis ikke bruges til at bygge de bærende vægge i et nyt Storbritannien.

Og mest afmægtige må patrioterne, Brexit-tilhængerne, være. Hvilket ikke blot ses ved, at Ukip, det nationale britiske uafhængighedsparti, der om nogen bragte briterne ud af EU, ganske enkelt blev udraderet ved valget.

Det ses garanteret også i Romford i disse dage.

Sue Conelly og så mange andre fik det præcis, som de ville have det. Og i dag vil jeg vædde et helt imperium på, at hverken hun eller andre føler det som en sejr.

De står tilbage og ligner idioter

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.