Danmark kan godt tage 2500 kvoteflygtninge

Følg Leder

Den uge, vi går ind i, bliver en af de mest afgørende i EU’s historie. Her vil det blive afgjort, om EU faktisk er i stand til at løse tidens største problem eller bare er en tandløs moster, hvor medlemslandene plejer egne interesser.

Igen er det flygtninge, det handler om. 

Lars Løkke Rasmussen er blandt de regeringsledere, som i dag samles i Bruxelles for at deltage i et uformelt arbejdsmøde om migration og asyl. 

Mødet er formelt indkaldt af EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, men reelt er det Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, som har mest brug for en fælles løsning. Hvis det mislykkes, kan fru Merkel være fortid. Hendes faste koalitionspartner, bayerske CSU, har truet med at forlade regeringen, hvis ikke en tilfredsstillende aftale er på plads inden 1. juli. 

I Bayern er de særligt trætte af, at man ikke afviser asylansøgere ved grænsen, hvilket fru Merkel blokerer for og som betød, at Tyskland sidste år modtog 200.000 asylansøgere. Her i landet fik vi 3000.

Reelt er EU’s asylsystem brudt sammen. Hvert land plejer egne små Hassan’er. I Danmark har vi eksempelvis indført grænsekontrol, hvilket er stik mod ånden i EU-samarbejdet, som bygger på, at man frit skal kunne bevæge sig indenfor EU. Italien har afvist endnu et flygtningeskib i den forgangne uge. Og selv svenskerne har forlænget deres kontrol af grænsen.

Nu skal 28 lande så blive enige om et nyt system. Det kan virke som en utopi, men en presset tysk Mutti kan måske være det, der faktisk flytter noget.

Løsningen bør være modtagecentre uden for EU, hvor migranter og flygtninge skal samles frem for at få adgang til asylbehandling i EU-landene. Det har Danmark og Østrig længe ment, og nu tilslutter Italien sig også.

Det vil betyde, at det er slut med, at skruppelløse menneskesmuglere kan tjene millioner på at sende folk over Middelhavet i overfyldte synkende skuder. En trafik, der indtil videre har kostet tusindvis af børn, mødre og fædre livet.

Vi kan ikke hjælpe alle, men fra modtagecentrene vil man kunne fordele de reelle flygtninge, så asyl går fra at være for de, der når frem til Danmark, til de, der har mest brug for ophold. Og 2500 kvoteflygtninge bør vi kunne tage om året. 

Kom nu i gang.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.