Danmarks Versailles

 Danmarks Radio er et medie-monarki.

En slags Versailles er opbygget i DR Byen på Amager. I de øverste gemakker går indvånere rundt i knæstrømper og kalvekrøs og beklager bønders mangel på forståelse for det åg, der er pålagt adlen ved at skulle få alting i nationen til at hænge sammen.

Det må folket da kunne forstå.

Det mest bemærkelsesværdige ved Ekstra Bladets seneste afsløringer af DR-toppen og DR-institutionens selvgodhed er således, at afsløringerne har blotlagt en gammel, skaldet løgn ved at blæse parykken af den:

Jeg taler om løgnen om, at Danmarks Radio og demokrati hører sammen og dermed er garant for et sundt og retfærdigt samfund.

Modsat årtiers overlevering er det godtgjort, at det ikke er en fordom, når nogen snakker om, at de derude i DR da vist har nogle virkelighedsfjerne chefer, der får en fyrstelig løn for at ødelægge sendefladen.

Det er faktisk sandt.

Modsat årtiers overlevering er det godtgjort, at det ikke er en fordom, når nogen snakker om, at der stort set ikke er andet end genudsendelser i DR.

Det er faktisk sandt.

Modsat årtiers overlevering er det godtgjort, at det ikke er en fordom, når nogen (særligt unge) snakker om, at de sagtens kan blive oplyst ved at orientere sig andre steder og dermed undvære DR.

Det er faktisk sandt.

Hvis argumentet for at give generaldirektør Maria Rørbye Rønn Nordens højeste public service-direktør-gage er, at DR er tvunget til at hyre i konkurrence med private, hvorfor har de så hentet hende få skridt nede ad direktionsgangen i jura? Og jeg skal nådigt undlade at rekapitulere, da man faktisk hyrede i det private erhvervsliv og tog Kenneth Plummer .

Jeg undlader dertil at gentage underdirektørers aftrædelser under dansk medieverdens svar på Ludvig den 14., bestyrelsesformand Michael Christiansen. I betragtning af hans bestyrtelse over kritikken må han være løbet tør for lugtesalt

DR-ansatte og sympatisører af typisk centrum-venstre-orienteret observans synger stadig omkvædet om, at den nuværende kritik af Danmarks Radios toplønninger har en kedelige konsekvens: Den ødelægger den rigtige diskussion; den om indholdet.

Men modsat årtiers overlevering er det tillige godtgjort, at det ikke er en fordom, når nogen snakker om, at DR først og fremmest er en omfangsdiskussion, og så må DR siden finde ud af, hvad de kan med de tilbageværende midler.

Det bliver i hvert fald sandt lige om lidt.

Det er, fordi Danmarks Radio er blevet frataget parykken og sminken, at man er begyndt at se på, hvem de i virkeligheden er. Ikke omvendt.