Danske flygtninge

SUSANNE Carlsen er et eksempel på, hvordan de stadig strammere flygtningeregler også rammer danske statsborgere.

SOM AFSLØRET i Ekstra Bladet i går står Susanne Carlsen til at ryge ned på den specielt lave integrationsydelse pr. 1. juli. Dermed får den arbejdsskadede kvinde med et fingerknips næsten halveret kontanthjælpen til små 6000 kr. om måneden.

PROBLEMET er, at Susanne Carlsen boede i Sverige fra 2003 til 2012. I perioden pendlede hun til sit arbejde i Danmark.

MEN NETOP fordi hun har boet uden for Danmark mere end et år inden for de sidste otte år, bliver hun banket over på integrationsydelse.

GODT NOK er hun generøst blevet tilbudt et såkaldt ’dansktillæg’ på 1500 kr. Men de håndører forslår ikke. Susanne Carlsen aner ikke, hvordan hun skal få sit liv til at hænge sammen økonomisk i det land, hvor hun er født og opvokset og har betalt skat.

DET LYDER som en omgang sludder for en sladder: At en dansk kvinde smides over på integrationsydelse. Den er jo beregnet på udlændinge. Først og fremmest flygtninge.

HISTORIEN er dog god nok. Og den er et illustrativt eksempel på, hvor langt blå blok er villig til at gå for at ramme flygtninge og andre i nød.

BLÅ BLOK ville indføre den lave integrationsydelse på små 6000 kr. pr. måned med det udtrykkelige formål at skræmme flygtninge fra at søge til Danmark.

DE INTERNATIONALE konventioner forbyder imidlertid særregler for en speciel gruppe mennesker. Blå blok vedtog derfor, at integrationsydelsen også skulle gælde hjemvendte danskere.

SOM Dansk Folkepartis ’integrationsordfører’ Martin Henriksen siger: ’Vi lever med, at der er et fåtal af danske statsborgere, som bliver ramt’.

DETTE ’FÅTAL’ består sammenlagt af flere tusinde danskere ud over Susanne Carlsen.

SÅ VIDT er det altså kommet. Det borgerlige flertal med Venstre og Dansk Folkeparti i front behandler en gruppe sagesløse danskere som flygtninge – for at ramme flygtninge.

DET’ fandme uhyggeligt.

478 kommentarer
Vis kommentarer