DA’s håndgranat

Regeringen og venstre-fløjen har i månedsvis forsøgt at vride noget konkret ud af Venstre: Hvor meget vil V egentlig skære i kontanthjælpen? Og så videre.

Nu bliver det måske noget lettere, med god ildstøtte fra dem, der ellers betragtes som blå bloks venner: Dansk Arbejdsgiverforening.

LARS LØKKES manglende svar har indtil videre i sig selv været en gave, som man kunne dæmonisere: Nemlig ved at påstå, at Venstres tavshed kun bunder i én ting.

At partiet simpelthen ikke tør sige, hvor brutalt det drømmer om at skære i kontanthjælpen, for at øge afstanden til et lavtløns-job. Nu står rød blok med et konkret skræmmebillede i hånden.

VIRKELIGHEDEN ER nok, at Lars Løkke er skæpperæd for at love noget, han ikke kan holde. Og det er svært at være konkret, når man skal have Dansk Folkeparti med til noget som helst.

Men i går fremlagde Dansk Arbejdsgiverforening så sit bud, og det er så barsk, at de hensygnende konservative lykkeligt udbrød: Som talt ud af vores mund!

EFTER SVENSK og hollandsk forbillede, skal kontanthjælp, førtidspension og sygedagpenge have hugget tusindvis af kroner af hver måned – på den måde får de 700.000 mennesker på overførsel i den erhvervsaktive alder et spark til at komme ud på arbejdsmarkedet, lød det. I stedet for at vi importerer polakker og svenskere.

INDIGNEREDE kunne hele rød blok afvise, at det nogensinde bliver deres politik at tage fra de syge og svage for at give skattelettelser. Venstre nøjes med at sige, at ’retningen er rigtig’ når det gælder om at gøre det mere attraktivt at arbejde i stedet for at leve af kontanthjælp. Men at man ikke er enige i alt ...

MEN TAK til DA’s håndgranat. Den kan måske ryge partiernes sande hensigter ud. Helst inden valget denne gang. Radikale var for eksempel ikke specielt klare i mælet i går.

166 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere