De gale trafikanter

Vi tror, at det kun er nede sydpå hos de ’varmblodede’, at der er kaos i gaderne. Det er løgn. Foto. Jens Dresling
Vi tror, at det kun er nede sydpå hos de ’varmblodede’, at der er kaos i gaderne. Det er løgn. Foto. Jens Dresling
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

HVAD FANDEN ER DET, der sker med os derude i trafikken? Hvorfor er det, at ellers sagtmodige familiefædre forvandler sig til frådende zombier, hvor knytnæverne sidder løst.

Nu tænker du nok: Nu overdriver han. Men det gør jeg ikke.

Forskere fra DTU har samkørt egne data med Danmarks Statistik og fundet ud af, at yngre mænd er Danmarks dårligste bilister. Ud over at disse mænd har fået et væld af trafikbøder, er de rent faktisk også kendetegnet ved, at de har fået bøder og domme for ting, som ikke har med trafik at gøre. Eksempelvis vold.

Så næste gang du bliver overhalet indenom, skal du måske overveje, om du vil brokke dig.

VORES TRAFIKKULTUR er blevet grotesk. Selv er jeg heller ingen en engel. Fra mit eget bagkatalog kan jeg genkalde mig utallige episoder. Eksempelvis har gult altid fungeret lidt som grønt. Hastigheder er vejledende. Faktisk mest noget, andre skal overholde. Dog vil jeg lige pudse glorien og indskyde, at jeg aldrig har kørt for stærkt i byerne.

Men at jeg nævner dette, vidner jo om, at jeg bare forsøger at retfærdiggøre egen dårlig opførsel. Bag rattet bliver vi enormt rethaveriske. Og med den særlige indbildning, at regler og fartgrænser er noget, der gælder for alle andre end os selv.

MEN INGEN ER bedre end andre. Cyklister ejer vejene, synes de selv. De har åbenbart forkørselsret. Der kommer altid en cyklist i stram lycra drønende indenom, når du skal svinge til højre, selvom lyset er skiftet både til gult og rødt.

Ve den bilist, der prøver at lukke af for en cyklist i krydset. Så er der ukvemsord, fuckfinger og bank i taget. Ufatteligt, der ikke sker endnu flere ulykker.

VI GÅR OG TROR, at alt er fint og velordnet i Danmark. At det kun er nede sydpå hos de ’varmblodede’, at der er kaos i gaderne. Det er løgn. I Italien og Spanien regner ingen med, at nogen overholder færdselsloven, og det afpasser alle deres kørsel efter. Herhjemme forventer vi, at alle andre end os selv overholder færdselsloven.

NYE STÆREKASSER, der blitzer fartsyndere på Grenåvej i Aarhus, er blevet smadret to gange på mindre end en måned.

Torsdag blev nordjyske stærekasser vandaliseret på Aalborgvej ved Aabybro. Det vidner om, at den danske trafikkultur indeholder både stor vrede og selvtægt. Den indeholder dermed ubehageligheder, vi finder fuldstændig uacceptable i alle andre dele af samfundslivet.

Vi er mærkelige, vi danskere.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind