De godes kamp

 

Følg Leder

Inger Støjberg var i biffen i tirsdags, og den tur er der vist efterhånden ingen i Danmark, der ikke har hørt om. Men det, der for alvor har fået folk til tasterne på Facebook, er fru Ingers bevidste tvist af hændelsesforløbet. For de støjende unge var nemlig ikke Poul fra Esbjerg eller Troels fra Gentofte, men ’indvandrerdrenge’.

Så nu raser indvandrerdebatten igen. Det er naturligvis også pisse-irriterende at blive forstyrret under en biograftur. Men det gjorde vi altså også i Esbjerg, hvor jeg kommer fra, og Fyns Amts Avis’ chefredaktør, Troels Mylenberg, har i ugens løb bekendt, at også han larmede i Gentofte Bio, et velhaver-område nord for København.

Støjberg ved udmærket, hvad hun gør, og med sit indvandrer-tvist får hun igen fremprovokeret kampen mellem ’de gode’ og dem, ’de gode’ mener er onde. De selvudnævnte gode, som Mylenberg naturligvis er en del af, foragter dem, der inddrager indvandrerne i en debat, som jo i bund og grund bare handler om dårlig opførsel. Og formelt set har de naturligvis ret.

Men det, som ’de gode’ ikke vil se, er, at langt flere danskere går op i det, som diffust kaldes indvandrerproblemet, end en generel diskussion om dårlig opførsel. Og det, der virkelig tænder Støjberg-raketten, er, at dette indvandrerproblem må vi ikke tale om ifølge de gode. Og sådan har det været i årevis.

Ekstra Bladets nye opinionsredaktør, Mads Kastrup, beskrev det skarpt og præcist, da han i 2009 lavede en reportage fra Rådhuspladsen i København, hvor den danske kunstnerelite havde kaldt til demonstration for et mere humant Danmark, der ikke sender flygtninge hjem til krig og anarki:

’Sangeren Mikael Simpson ser op mod lysavisen på Politikens Hus og siger: ’Ekstra Bladet havde engang et slogan: ’Et folk – et blad’. Jeg synes ’Et folk – et had’ passer bedre.’

Det er gode mennesker, der står på Rådhuspladsen. De onde er dem, der ikke godtager deres godhed.

Og Inger Støjberg har det rigtigt godt med at være en af de onde. For det er der nemlig stemmer i. Hun inddrager glad og gerne indvandrere i alle de negative historier, hun kan komme på. Og alt imens vokser det egentlige problem med lynets hast.

Vi er snart syv milliarder mennesker i verden, men i 2050 er vi ifølge FN over ni milliarder. Mange lever i områder præget af krig eller nød, og de vil naturligt nok søge mod lande med fred og velstand som Danmark.

De onde har et klart svar på det problem: Vi skal lukke grænserne. De gode har ikke noget svar ud over at gå op i deres egen godhed.

Måske skulle vi prøve at koncentrere kræfterne om at hjælpe dem, der lever med krig og fattigdom, der, hvor de er, frem for at skændes om rimeligheden i at inddrage indvandrere i en banal sag om dårlig opførsel.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter