De har fået en god ide

HEJS ALLE FLAG, og bestil kage. VLAK-regeringen har fået en god idé.

Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance vil ifølge Berlingske smide Sundhedsplatformen på lossepladsen.

VI TALER OM det dyreste it-projekt i det danske sundhedsvæsens historie. Men systemet har fejlet fælt, det ved alle. Medmindre man er socialdemokrat.

Monstret blev fostret under daværende regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S). Det er siden blevet forsvaret i meningsløs og absurd grad af afløseren Sophie Hæstorp Andersen (S), hvis reaktion på de borgerliges idé er: Man bør vente med at skrotte Sundhedsplatformen, til den er evalueret.

HER BURDE MAN LE, hvis ikke dette var en hån mod medarbejderne i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Sygeplejersker går ned med stress, og læger har sagt op i vrede på grund af Sundhedsplatformen. I en trivselsmåling foretaget før jul af regionen selv svarede knap to ud af tre af hovedstadens læger, at de er utilfredse med systemet. Dertil har Statsrevisorerne afleveret en sønderlemmende kritik. Hvor meget mere evaluering har Hæstorp brug for?

I DAG BRUGES to forskellige it-systemer i det danske sundhedsvæsen. Sundhedsplatformen i Region Sjælland og Region Hovedstaden. Og Systemics-EPJ, der bruges i Region Midtjylland, og som implementeres i Region Sydjylland og Nordjylland over de næste to år. De borgerlige er nået frem til, at det vil være smart, at man i Danmark ikke bare brugte samme system, men også et system, der virker.

JYDERNES SYSTEM virker. Det var bare ikke fint nok i sin tid til Region Hovedstaden. Så her indførte man – trods gentagne advarsler – et amerikansk fakturasystem bygget til at udstede regninger til forsikringsselskaber og kaldte det for Sundhedsplatformen.

VI HAR FØR på denne plads forgæves opfordret formanden for Region Hovedstaden til at fyre sig selv på grund af ovenstående. Vi har siden med glæde konstateret, at Løkkes sundhedsreform med nedlæggelse af regionerne vil det samme. Nu inkluderer reformen så tilmed at fjerne den største fejl i nogen region.

Sophie Hæstorp Andersen udtaler til Berlingske: ’Hvis vi går væk fra at bruge Sundhedsplatformen, har man spildt næsten to milliarder kroner’.

RET BESET ER totalbeløbet en del større. Men det er stadig med statsgaranti billigt sluppet i forhold til, hvad Hæstorp Andersen og kompagnis regimente og deres system vil koste os alle, hvis man lader dem fortsætte.

20 kommentarer
Vis kommentarer