Annonce:
Annonce:

De hemmeligste rum

 

Frimureriet har eksisteret i mere end 300 år i Danmark. De kommende uger går Ekstra Bladet helt tæt på den hemmelighedsfulde loge. Redigering: Sólfinn Hughes
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

DET ER SYMBOLSK, at Danmarks mest hemmelighedsfulde loge holder til i en af landets største private bygninger på Blegdamsvej i København.

HER HAR Den Danske Frimurerorden mere end 13.000 kvadratmeter og flere hundrede værelser til deres rådighed. Men hvad der foregår bag de tunge metaldøre, har broderskabet ikke lyst til at fortælle om.

UDEFRA kan ordenen virke som en lukket kult med hang til mandige rollespil. Det omfattende hemmelighedskræmmeri giver samtidig et indtryk af, at vi her har at gøre med en magtfaktor, hvor toppen af Danmark samles og træffer store beslutninger i hemmelighed og uden for enhver kontrol.

Annonce:

DE KOMMENDE uger flår Ekstra Bladet sløret af al mystikken og dokumenterer, hvor magtfulde frimurerne rent faktisk er. Vi fortæller, hvem de mest fremtrædende logebrødre er, hvor de holder til, og hvad der rent faktisk sker under møder afholdt i høj hat, kjole og sort.

DET ER EN række nuværende og tidligere frimurere, der har hjulpet Ekstra Bladet med at trænge dybt ind bag de tykke mure. Det gør brødrene, fordi de selv har oplevet, at broderskabet er mere end blot ‘åndelig fitness og helt som en frimærkeklub’, hvilket ellers er den officielle forklaring. Det skal de have tak for.

DE NÆSTEN 9000 mandlige medlemmer afgiver nemlig klare løfter til hinanden om at være loyale over for den stærkt hierarkiske organisation og dets ledelse. Og den slags løfter og stræben efter status og andres anerkendelse er ifølge en førende magtforsker lige så betænkeligt, som blev der lavet forretninger og betalt penge under bordet i det skjulte på Blegdamsvej og i logehuse landet over.

Annonce:

POLITIKERE, embedsmænd og andre fra det offentlige Danmark skal naturligvis have lov til at dyrke de fritidsinteresser, de har lyst til. Men ikke i hemmelighed. Der er brug for at kaste lys ind i det mørke, der alt for længe har været et bekvemt dække for frimurerne.

Politikere i hemmeligt broderskab

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politiet udskrev snydebøder og bør undersøge dem
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: