De laaange skoledage

 

LEKTIECAFEERNE er kaldt det store hittebarn i reformen af folkeskolen. Mange steder har cafeerne været noget halvhjertet klamp, der burde være forbudt for børn.

DET MISVISENDE ord ’café’ må være undfanget i hjernen på en af de funktionelle analfabeter, som folkeskolen desværre har sprøjtet ud i årevis:

Opbevaringen af trætte børn i overfyldte klasselokaler har haft lige så meget med en lækker café at gøre, som en pølsevogn har med Kong Hans.

KOMMUNERNE har sparet i stedet for at investere, selv om lektiecafeerne har vist potentialet til at redde de mange børn, der får nul hjælp eller motivation derhjemme. Ja, hvis forældre dårligt kan tage vare på sig selv.

SKOLEELEVERNE, både de stærke og de svage, vil faktisk gerne vil lave lektier i skolen, sammen med kammeraterne og en lærer, selv om det er svært at fatte for ældre generationer. Det viste en undersøgelse i Politiken i går.

NU SKULLE ’hittebarnet’ gerne blive et ønskebarn i år, siges det. Lektiehjælpen skal vise sin styrke, fordi den kan lægges midt i skoletiden, hvor der er kompetente lærere til at hjælpe.

Det eneste, der sådan set hidtil er lykkedes med skolereformen, er at dynge flere tørre timer oveni skemaet.

ALT det tværfaglige og de 45 minutters daglig sjov bevægelse, er ofte fuset ud.

’Vi dansede lige i starten til ’Just Dance’. Siden har vi løbet et par gange rundt om bygningen i matematik’, som et par elever i går mindedes skoleåret.

FORÆLDRE til velfungerende børn har ført an i brokkeriet over, at lektiecafeerne har været spild af tid. I stedet for at deres børn kunne passe deres klaverspil og badminton. Det er naturligvis også katastrofalt ...

DE SVAGE elevers forældre hører vi aldrig ikke noget til. Til gengæld viste en undersøgelse af Rambøll fra februar, at lektiecafeerne, al deres elendighed til trods, især har hjulpet de fagligt svageste elever.

Der må være nogle lærere, der står til en medalje der!

OG ET SPARK til skolelederne: Lektiecafeerne støttes af et flertal i Folketinget, så det er ønsketænkning, hvis skolelederne tror, at nyskabelsen er noget besværligt, de snart kan lukke.

36 kommentarer
Vis kommentarer