Annonce:
Annonce:

De privilegie-blinde

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

I DAG er han departementschef i Udenrigsministeriet. I 2018 var Lars Gert Lose ambassadør i USA og med til at udtænke en konsulentstilling, som hans kone endte med at få: Ugentlig arbejdstid på 21 timer til en månedsløn på cirka 40.000 kroner.

DET GODTGØR vi i dag i Ekstra Bladet.

FÅ ER formentlig overraskede. For det er jo sådan, ’de’ gør. Dem med magten. De sørger først og fremmest for sig selv. Og for hinanden. Historien skriver sig ind i en herskende klasses selvgode arrogance, hvor man i offentlig tjeneste for almenvellet uden at blinke vender forholdet til egen privat fordel.

Annonce:

ELLER SAGT på almindeligt dansk: Man rager til sig. Fordi man kan, fordi andre i samme klasse nok også vil gøre det, eller fordi fristelsen åbenbart er for stor. Og fordi det sjældent får konsekvenser. Sagen om Lose og jobbet til konen blev faktisk undersøgt af Kammeradvokaten i 2019. Resultat? Ingen grund til kritik. Vær venlig at passér gaden, intet at se her.

SOM CHEFREDAKTØR Henrik Qvortrup skrev søndag om det samme fænomen blandt medlemmer af Folketinget: ’Vore politikere slår kollegial ring om hinanden, hver eneste gang nogen – oftest er det jo som bekendt Ekstra Bladet – sætter kritisk fokus på deres gunstige arbejdsvilkår, på deres fryns og på de goder, som almindelige danskere end ikke kommer i nærheden af.’

OG HVORFOR skulle diplomater ikke manøvrere på samme vis? Hvor efter privilegie-blindheden breder sig som en virus på et kinesisk madmarked.

Annonce:

VI HAR også en regering, der sørger for sine egne. Med samme endemål, nemlig at sørge for sig selv. Den socialdemokratiske regering ansætter politiske venner som nye presse- og kommunikationschefer i ministerierne i et antal så stort, at det fik en pressechef i Finansministeriet til at konkludere, at det var et svært job at bestride, hvis man ikke var ’professionel socialdemokrat’.

DET LIGNER således en kultur, en regel, snarere end det ligner en undtagelse. Departementschef Lars Gert Lose havde f.eks. i 2019 tillige en dobbeltrolle, som sikrede hans kone og tre børn en diplomat-tilværelse i USA, hvor familien fik dækket udgifter til privatskoler på 450.000 kroner, selv om Lose ikke længere var ambassadør.

I DE øverste politiske og embedsmæssige lag skytter man sig selv, sine privilegier og hinanden. Der findes faktisk en talemåde herom: ’Fanden hytter sine’.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: