De radikaliserede danskere

OG SÅ VAR DER Mohamad, der debatterede islam med nogle danskere.

Og den 17-årige gymnasieelev gjorde det endog på en meget civiliseret og, om man vil, 'dansk måde'
– som vi danskere altid ynder at påstå om civiliserede meningsudvekslinger. Det vil sige uden at hidse sig mellemøstligt op og true med bål, brand og evig fortabelse.

Den rolle tog danskerne i debatten sig derimod af.

OG DET ER DET egentligt interessante i den historie. Efter vi i mere end et årti har talt om radikaliserede muslimer, er vi tilsyneladende nået dertil, hvor vi tillige har fået radikaliserede danskere, hvis farlighed synes vanskelig at bedømme.

Vi taler tilsyneladende om borgere, der ikke længere nøjes med at skrive generaliserende og tale nedsættende om muslimer, men tillige handler herpå.

MOHAMAD AL JAWERHERI blev, ifølge ham selv, tvunget til at sige op i Bilka for at forsvare sin religion i den offentlige gruppe på Facebook ’Ja til frihed – nej til islam’. Hvilket skete efter flere af gruppens medlemmer klagede til Bilka.

Det både retslige og moralske svigt heri – fra såvel de radikaliserede danskere og Bilka – er så indlysende, at det ikke burde være nødvendigt at påpege hvorfor. Ellers kan man blot gå på de sociale medier og læse en million-milliard mennesker, der ved, at den er helt gal, og hvorfor den er det.

Lad os for god ordens skyld nævne religions- og ytringsfrihed.

DANMARK BEFINDER SIG som resten af verden i forskellenes og kultursammenstødenes århundrede. En tid, hvor stadig flere danskere skal forsøge at finde en fællesnævner på et stadig spinklere grundlag.

Enkelte har det så som desperat politisk program at forsøge at mane ’Gamle Danmark’ frem. Scenen er således også fundamentalisters som de aggressive kulturfundamentalister i ’Ja til frihed
– nej til islam’.

Der synes at være tale om nationalfundamentalister, der pudser guldhorn, og som man frygter en dag vil lade lurblæsere kalde til krystalnat mod samtlige landets pakistanske kiosker.

En af dem meldte endog den høfligt debatterende Mohamad Al Jawerheri til PET som ’mulig radikaliseret’. Hvortil man blot må sige, at skulle PET tage frygt, lede og trusler fra radikaliserede danskere lige så alvorligt som det samme fra muslimer, ville efterretningstjenestens mandskab formentlig skulle 100-dobles.

Ved disse danskere ikke, at forbyder man meninger og ytringer, man ikke bryder sig om, vil man til sidst ikke kunne finde ud af, hvad man selv mener? At nægter man folk med anden religion eller af anden etnisk oprindelse arbejde, forvandles Danmark til det, disse danskere gerne ville bekæmpe: et fundamentalistisk diktatur.

BILKA FÅR FORMENTLIG rede på selve sagen, og Mohamad bliver kompenseret. Det er Dansk Supermarked efter shitstormen på Facebook simpelt hen og lykkeligvis tvunget til.

Tilbage står det flove ekko af nogle radikaliserede danskere, der i skingrende vrede og iver efter at påpege en 17-årig serviceassistents farlighed udelukkende fik blotlagt deres egen.

Fortsætter de og andre af samme opfattelse, bliver de og Danmark til alt det, de egentlig er imod.

1369 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere