De rige har ikke brug for en ny Mercedes

Følg Leder
EKSTRA BLADET MENER

Tåbeligt: De penge, vi borgere tjener, ligger bedst i vores egne lommer, mener Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen. Og det lyder jo umiddelbart rigtigt. Samuelsen bliver dog noget skinger, når han tilføjer, at der er tale om ren jantelov, når folk som mig ikke kan forstå, at vi derfor skal have en topskattelettelse på mindst fem procent.

Men jeg synes helt ærligt, det er dummeste og mest vanvittige forslag, jeg har hørt længe.

Jeg er klar over, at jeg hermed også bliver skinger. Men virkeligheden er, at hvis Samuelsens forslag bliver gennemført, så forærer han 2470 danskere, der tjener mere end fem mill. kr., en skatterabat på 1,2 milliarder kr.

Vi kan bruge pengene bedre. Meget bedre.

Jeg har ikke noget imod, at folk tjener mange penge. Og jeg tror såmænd også, at de fleste af dem, der gør det, er villige til at investere i nye arbejdspladser. Men hvorfor skal vi forære dem en Mercedes hver? De har uden tvivl en i forvejen.

Grundlæggende handler det om, man vil et samfund, hvor hver enkelt velhaver selv bestemmer, hvordan de bidrager til fællesskabet. Jeg tror bare ikke, at de rige af helt fri vilje så at sige tager penge op af lommen for at sikre, at de, der ikke selv har råd, også kan sende deres børn på universitetet, få gratis hospitalsbehandling og et sikkerhedsnet, hvis de mister deres job.

Jeg ved godt, at Samuelsen vil sige, at det er de rige, der skaber væksten. De skaber arbejdspladserne. Og det har han sådan set ret i. Men vi kan ikke overlade det til de rige at bestemme, hvem der skal have del i væksten. Se på USA. USA kaldes mulighedernes land, men det er også landet, hvor man ryger direkte i afgrunden, hvis man ikke er i stand til at udnytte mulighederne – eller måske aldrig kommer i nærheden af at få muligheden for at stige op i velstanden.

Jeg synes også, vi betaler for meget i skat i Danmark. Men hvis politikerne mener, der er overskud til at lette skatten, så gør det i bunden. Lad skattelettelser komme alle til gode. Hvis der ikke er penge til at lette skatten, så brug den sparede gevinst til at forbedre skolerne, sygehusene og giv politiet flere penge til at gøre os mere trygge.

Det er tåbeligt at spare på velfærden for at give 2470 rige danskere en ny Mercedes hver.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind