Annonce:
Annonce:

De skamløse

Estlands anklagemyndighed annoncerede ironisk nok en strafferetlig undersøgelse mod Danske Bank samme dag, som bestyrelsesformand Ole Andersen hævdede, at Danske Bank selv kan udrede svindlen. FOTO: RUNE AARESTRUP PEDERSEN/RITZAU SCANPIX
Estlands anklagemyndighed annoncerede ironisk nok en strafferetlig undersøgelse mod Danske Bank samme dag, som bestyrelsesformand Ole Andersen hævdede, at Danske Bank selv kan udrede svindlen. FOTO: RUNE AARESTRUP PEDERSEN/RITZAU SCANPIX
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

EFTER AT VÆRE blevet afsløret i at hvidvaske for mindst 53 milliarder kroner, satte Danske Bank en intern undersøgelse i gang. Hvortil alle rettænkende mennesker udbrød: Ha! Ja, muligvis endda: Ha ha!
Dette tager bestyrelsesformand i Danske Bank Ole Andersen nu fornærmeligt op.
’Mange medier har fastslået, at vi undersøger os selv. Vi undersøger ikke os selv. Det er et vigtigt punkt for mig at få slået fast’, siger Ole Andersen til Jyllands-Posten med henvisning til, at advokatfirmaet Bruun & Hjejle er købt ind til at forestå undersøgelsen.

Annonce:

JO, I UNDERSØGER JER selv, Ole. At indkøbe et firma, der ikke har andet end den stærkeste interesse i et godt forhold til Danske Bank – og tilmed er bankbestyrelsens eget advokatfirma – svarer til, at en brugsuddeler beder sin kommis om at undersøge, om uddeleren har forgrebet sig på varesortimentet.
Det er skamløst af Danske Banks bestyrelsesformand at tro, han kan bilde danskerne andet ind.

SKAMLØSHED HAR netop været Danske Banks tilgang til skandalen fra begyndelsen. Selv efter banken internt blev gjort opmærksom på hvidvaskningen, lod man eksempelvis svindlen fortsætte.
At hævde en sandhedssøgning nu er opstået i ledelsen, er som at høre Stein Bagger udtrykke fortrydelse, men stadig ikke være villig til at oplyse, hvor de manglende millioner er blevet af.
I Danske Banks tilfælde er hykleriet tilmed kombineret med magtarrogance. Og det i en størrelsesorden, der næsten burde være strafbar i sig selv. Efter Danske Bank op til finanskrisen spekulerede sig selv til halvdøde, stod den først i køen til nødhjælp fra staten. Banken blev dermed reddet af danskerne.

Annonce:

DANSKE BANK HAR SÅ nu – hvilket bevidner indbildskheden – meddelt, at den vil stille profit fra hvidvask af de mange milliarder ’til rådighed for samfundsgavnlige tiltag’.
Det svarer til, at Hells Angels tilbyder at finansiere foreningen 'Hjælp voldsofre'. Profitten på hvidvasken er forbryderpenge. Ergo skal de ikke gives til nogen eller til noget. De skal beslaglægges, og Danske Bank bør betale en gigantisk bøde oveni. Det ville være et ’samfundsgavnligt tiltag’.

ESTLANDS ANKLAGEMYNDIGHED annoncerede ironisk nok en strafferetlig undersøgelse mod Danske Bank samme dag, som bestyrelsesformand Ole Andersen hævdede, at Danske Bank selv kan udrede svindlen.
Danske myndigheder bør gøre alt for at finde et grundlag til at gøre det samme mod Danmarks største bank på vegne af danskerne. Ellers vinder skamløsheden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: