Annonce:
Annonce:

De slår stadig ihjel for et godt ord

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

DER ER STADIG folk i Danmark, som synes, at man ’provokerer’, når man skriver eller tegner noget, lovreligiøse muslimer bliver vrede over.

Hvilket er stærkt bekymrende.

DET ER I DAG 30 års dagen for fatwaen over forfatter Salman Rushdie. Det er tillige fire års dagen for terrorangrebet på Krudttønden i København, hvor filminstruktøren Finn Nørgaard samt – senere foran den jødiske synagoge – også vagten Dan Uzan blev skudt og dræbt af den radikaliserede Omar el-Hussein.

De religiøse dødsdomme holdes i hævd. Mod Rushdie såvel som mod den svenske tegner Lars Vilks, der var målet for Omar el-Hussein, og mod redaktør Flemming Rose og tegner Kurt Westergaard med flere.

Annonce:

DET ER MULIGT, Danmark afskaffede blasfemiparagraffen i 2017. Men islamister har indført og fået godkendt deres egen blasfemilov. I Danmark såvel som i resten af Vesten. Ingen aviser vil i dag trykke muhammedtegningerne. Ikke fordi man ønsker at imødekomme islamister, men for at undgå et blodbad som på Charlie Hebdo i januar 2015.

RESULTATET ER imidlertid det samme. De lov-religiøse får ret. Og medierne får fred.

Der vil være mange i debattråden til denne leder, der erklærer sig oprørte over dette, som de ser som et knæfald for islam. Flere af disse vil erklære deres evige og kompromisløse troskab til ytringsfriheden – og gøre det under dæknavne.

POINTEN ER UNDER alle omstændigheder: Ytringsfriheden er under et større pres end måske nogensinde før i nyere tid. Det skal vi erkende. Netop for at gøre det krystalklart, hvad der er op og ned. Ikke mindst når vi sådan går rundt og retter os efter en usynlig blasfemiparagraf.

Annonce:

Modsat islamister værdsætter vi liv og ikke lovreligiøsitet. Vi må imidlertid vedvarende debattere, hvor grænsen med at bøje os for vold og trusler skal gå. Så vi hele tiden minder os selv og hinanden om, at det er ikke folk, der skriver, filmer eller tegner, der er skyld i konflikterne. Det er islamisterne.

SOM TEGNER Lars Vilks sagde i et interview her i avisen forleden: ’At tale om, at jeg provokerer, er jo at vende sagen på hovedet.’ Eller vi kan tilføje, hvad fatwa-dømte Salman Rushdie har sagt til Flemming Rose om det selvsamme emne:

’Skal vi ikke én gang for alle slå fast, at mordere er ansvarlige for mord. Punktum.’

Det skal vi netop slå fast. Ikke mindst på en dag som i dag. De slår stadig ihjel for et godt ord – eller en blyantstreg på et stykke papir.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: