De store, stygge telte

FLYGTNINGE i teltlejre i provinsen er blevet udråbt til noget af det mest kyniske og uanstændige, Venstre-regeringen har udtænkt.

EKSTRA BLADET opsøgte i går flere af disse stakler, der er flyttet ind i teltlejren i Næstved. Forventningen om traumatiserede og forskræmte væsner, der krøb sammen i kulden med næverne knuget om en kop lunken Medova, holdt ikke stik.

MADEN er udsøgt, bedyrede de interviewede.

Teltet er dejligt – ja, næsten for varmt. Folk er søde. Sengene er fortrinlige. Alt er ordentligt og rent.

IKKE at dette er et lykkeland. Fremtiden er uvis, pengene små. De flygtninge, Ekstra Bladet talte med, er kommet fra Afghanistan. De havde håbet at komme til Sverige. Men blev stoppet af dansk politi ved den tyske grænse og skulle vælge mellem at søge asyl i Danmark eller returnere til Tyskland.

CHANCEN for at få asyl i Danmark, når man kommer fra Afghanistan, er efterhånden meget, meget lille. Sådan er det også i det øvrige Europa. Tyskland har omkring 60.000 afghanske flygtninge, de gerne vil af med.

MEN KONTRASTEN mellem den usle og uanstændige modtagelse, vi får udmalet, at vi giver ulykkelige flygtninge, og så virkeligheden, er dog slående. Også nedslående – for hvad kan man så stole på?

ANDERS Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors, har fra starten været med til at harcelere højlydt over telt-planerne. Hans ører har været ved at falde af, har han fortalt.

Lever vi i et uland, osv.

OGSÅ da lejren i Næstved blev taget i brug i den forløbne weekend, optrådte generalsekretæren som flygtningenes forsvarer. De skulle alle sammen meget hellere komme til Ebeltoft, hvor Røde Kors har 200 ledige pladser i et motel, tordnede han. Næstveds nye flygtninge kalder han 'ofre for symbolpolitik’. Spørgsmålet er måske, om vi andre er ofre for, at Ladekarl gerne vil holde gang i butikken i Røde Kors? Måske skulle han selv skrue ned for harmen, og rette den mod noget mere berettiget? Der er nok at tage fat på, skulle man tro.

233 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere