Den brune Pia

Mattias Tesfaye blev i sin ungdom kaldt ’Den brune Pia’. Nu er han minister med magt til at sparke integrationen i gang for alvor. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Mattias Tesfaye blev i sin ungdom kaldt ’Den brune Pia’. Nu er han minister med magt til at sparke integrationen i gang for alvor. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

valgnatten sagde Mette Frederiksen stolt, at en hel masse mennesker i løbet af valgkampen var kommet hen til hende og havde sagt: ’Nu er vi tilbage’. Det var vælgere, der havde taget vandringen tilbage til Socialdemokraterne fra Dansk Folkeparti, fordi de nu stolede på Mettes løfte om at fortsætte den stramme udlændingepolitik.

Og der er heller ikke nogen grund til at tro, Mette pludselig bliver blød i knæene, selvom hun nu baserer det meste af sit politiske liv på de radikale.

ingen åbne grænser eller tossegod humanisme. Det skal Mattias Tesfaye, der er ny udlændinge- og integrationsminister, nok sørge for. Dansk Folkepartis pippen om løftebrud – blot fordi det nye flertal ikke mere vil behandle børn på Sjælsmark umenneskeligt – er allerede endt som lidt af maveplasker i sommervarmen.

Det afgørende spørgsmål bliver derfor, om det nye flertal også har vilje og mod til at forbedre integrationen. Heldigvis er der gode tegn. Det overraskede eksempelvis mig, at piger med ikke vestlig baggrund nu har overhalet danske piger i gymnasierne. 64 % af de ikke vestlige piger går i gymnasiet, 62 % af de danske.

Men hvad gør vi med alle de utilpassede og kriminelle drenge? Med det voksende gangstervælde i parallelsamfundet?

Vi gider ikke mere symbolpolitik, den nye minister må komme med reelle løsninger. Og det kan Mattias Tesfaye godt. Han skal bare sætte handling bag de ord, han selv skrev i 2010, da han før sin fremadstormende politiske karriere var klummeskribent her i Ekstra Bladet. Det var dengang, han blev kaldt ’Den brune Pia’:

’Lars Løkke bør jo nok indse, at de sociale problemer, der er vokset de seneste år, ikke er udtryk for huller i danmarkskortet, som blot endnu ikke er blevet velsignet med regeringens politik. Men derimod skyggesiden af netop denne fejlslagne integrationspolitik, der har efterladt beboerne i nogle almene boligområder alene med gangstervælde og bøllebank.

At bekæmpe bandekriminalitet vil i sidste ende kræve en lang, tålmodig, forebyggende indsats. Men den ene million danskere, der bor i almennyttigt byggeri, har krav på handling her og nu,’ skrev Tesfaye.

Kloge ord, men desværre er der ikke sket ret meget i de ni år, der er gået, heller ikke dengang socialdemokraterne under Thorning havde magten. Nu er socialdemokraterne så tilbage, og Mattias Tesfaye er minister.

Nu forventer jeg, han iværksætter den indsats, der vil give integrationen det afgørende spark fremad.

420 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere