Annonce:
Annonce:

Den frie sosser-presse

'På Netavisen Pio har man taget statsminister Mette Frederiksens formaning om, at arbejde ikke nødvendigvis skal være lystbetonet, til sig.' Foto: Jonas Olufson
'På Netavisen Pio har man taget statsminister Mette Frederiksens formaning om, at arbejde ikke nødvendigvis skal være lystbetonet, til sig.' Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

FOR EN MÅNED SIDEN eksploderede debatten, da statsminister Mette Frederiksen proklamerede, at arbejde ikke nødvendigvis skal være ’lystbetonet’.

EKSTRA BLADET KAN NU fortælle, at Socialdemokratiets egne propagandister har taget formaningen til sig. Ja, man har endog taget den et skridt længere. På det socialdemokratiske medie, Netavisen Pio, er arbejdet åbenbart forbundet med så stor ulyst, at man i stedet stjæler andres arbejde.

DET REJSER SELVFØLGELIG et par spørgsmål. Et af dem kunne være, om det er sådan, statsministeren gerne ser sine tanker virkeliggjort?

SOM VI AFSLØRER, kopierer Pio nyheder fra andre medier som eksempelvis Berlingske, DR, Ekstra Bladet og Finans.dk. Op mod 39 artikler på Netavisen Pio er tyvstjålet på denne måde.

Annonce:

PROFESSOR I JOURNALISTIK og leder af journalistuddannelserne på Syddansk Universitet Peter Bro kalder det ’et af de grelleste eksempler, jeg har set på ren copy-paste-journalistik’.

DANSKE MEDIER har som bekendt statsministerens stærkt kritiske opmærksomhed. På Socialdemokratiets kongres for nylig spurgte Mette Frederiksen, hvordan vi ’sikrer proportionalitet i mediedækningen’, og hvordan ’medierne’ kan bidrage positivt til at ’udvikle vores demokrati’.

ET AF SVARENE ER, at man kan ophøre med at sende penge til Netavisen Pio. På Frederiksens propagandaavis har man det tilsyneladende med ophavsret og ’mediedækning’, som regeringen har det med grundloven og minkfarme – det der med ’hjemmel’ gælder nogle andre.

CHEFREDAKTØR FOR PIO Niels Jespersen undskylder sig med, at man ikke er medlem af arbejdsgiverforeningen Danske Medier. På Pio er man blot medlem af Socialdemokratiet, så ’derfor føler vi os heller ikke forpligtet af deres (Danske Mediers, red.) regler og afgørelser,’ lyder det.

Annonce:

DET REJSER ET ANDET spørgsmål om et socialdemokratisk princip: Er det virkelig sådan, at Netavisen Pio kun har ret og slet ingen pligt? Det harmonerer vist ikke med meldingerne fra moderskibet.

SÅ LAD OS VENDE TILBAGE til statsministerens udtalelse om, at arbejde ikke nødvendigvis skal være ’lystbetonet’ samt hendes begrundelse herfor, som lød: ’Vi er ikke et samfund, vi er ikke et fællesskab, vi er ikke et kollektiv, hvor nogle kan forbeholde sig retten til at lade være med at bidrage.’

HER PÅ EKSTRA BLADET synes vi, at chefredaktøren for Netavisen Pio skal tvinges til at skrive dette mindst 100 gange på et socialdemokratisk whiteboard med en tusch af den slags, der hviner i hjernevindingerne.

SÅ KIGGER vi andre på ophavsret og regningen imens.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: