Den grimme moské

GRIMHØJMOSKEEN i Brabrand i Aarhus har endnu engang påkaldt sig opmærksomhed. TV2 deltog med skjult kamera, mens imamen Abu Bilal forklarede en gruppe kvinder og børn om islams straffesystem, sharia:

’Hvis en gift eller skilt kvinde begår utugt, og hun ikke er jomfru og begår hor, så skal hun stenes til døden. Hvis hun er jomfru, så er straffen piskeslag. Den, der frafalder sig religionen, altså en frafalden, han skal slås ihjel.’

Og mere fra samme modbydelige skuffe.

OUSSAMA EL SAADI er formand for Grimhøjmoskeen, og han er nærmest forarget over, at medierne interesserer sig for, hvad der går i svang i hans moské. Han understreger samtidig, at han ikke mener, at man kan stene nogen til døde i Danmark, men det er ellers en knippelfin idé, forstår man: ’Fordi det står i sharialoven, som man som muslim skal leve så meget efter som muligt.’

Her kan man påpege, at El Saadi er på kant med sin tro. Det er nemlig muligt for ham at leve helt efter sharialoven. Han skal bare fise af til et af de prægtige lande, hvor loven praktiseres. Meget få vil holde på ham.

Men den sag må El Saadi, Abu Bilal med flere vel tage med deres Gud.

EN IMAM i moskéen har også belært tilhørerne om, at det kan være nødvendigt at slå børn, hvis de ikke beder til Gud. Dansk Folkepartis Marie Krarup mener også, at det er i orden at slå børn for at få dem til at makke ret.

Blot er de uenige om, hvor man skal slå børnene henne. Marie Krarup går ind for kinden. Imamen synes, det er bedre at vappe børnene en på skulderen.

DANSK FOLKEPARTI med flere har været ude med krav om, at Grimhøjmoskeen skal lukkes. Man kan have forståelse for tanken, for det er virkelig afskyeligt, hvad der slipper ud, hver gang man linder på låget til de religionsforryktes gulstenskasse.

Men tankerne forsvinder ikke ved, at bygningen bliver revet ned. Så har vi fanatikerne andre steder, hvor de er vanskeligere at holde øje med.

Og det er næppe muligt at lukke moskéen uden at komme i konflikt med grundloven og dens ord om forenings- og religionsfrihed. Grundloven er ikke noget, man suspenderer, fordi det er belejligt.

POLITIET er nu ved undersøge, om imamens udtalelser er strafbare – som det foregår i en stat, der bygger på retsprincipper, der både moralsk og juridisk er overlegen en lov hentet i en bog fra 600-tallet.

Den overlegenhed demonstrerer vi kun, hvis vi respekterer loven. Også når den forhindrer os i at gøre noget, som ved første øjekast virker tillokkende og logisk.

Som at lukke den grimme moské.

148 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere