Den rette kvinde

Der venter Sandy French en stor opgave som ny nyhedsdirektør i DR. Foto: DR/Lars E.  Andreasen
Der venter Sandy French en stor opgave som ny nyhedsdirektør i DR. Foto: DR/Lars E. Andreasen

DEN NYE NYHEDSDIREKTØR i Danmarks Radio hedder Sandy French. En kvinde, hvis leder-ambitioner er i top. Og en kvinde, man godt kan slå sig på, garanterer vi her på Ekstra Bladet, hvor French har arbejdet.

Så lad os slå fast: DR får nu en bedre nyhedsdirektør.

Den afgående direktør hedder som bekendt Ulrik Haagerup. En mand, der lod en udenrigskorrespondents kones hest fragte til Washington for licenspenge. En mand, der har udnævnt alle TV Avisens medarbejdere til korrespondenter – om så de skal korrespondere fra bassinet lige ude foran DR Byen. Og en mand, som nu slår sig op på at skabe et institut for ’konstruktive nyheder’. Hvilket få fatter, hvad er, og færre gider at høre om.

SAMMENLIGNET MED HAAGERUP får French dog en langt vanskeligere opgave.

Et kommende medieforlig vil efter alt at dømme give Danmarks Radio en historisk næsestyver. Der går rygter om en nedskæring af de helt store. Ikke mindst på grund af folk som Haagerup, der i arrogance har forholdt sig til licensbetalerne, som er de fæstebønder, og han selv har været iført den store herremands-paryk. Hvilket så har givet politikere moralsk legitimitet til at skære igennem.

SANDY FRENCH OVERLADES således opgaven med at fjerne al sminke og stoppe alle forestillinger om, at Danmarks Radios nyheder er vigtigere end alle andre mediers nyheder. Og om at selve demokratiet er på spil, hvis ikke midler i rigt omfang tilflyder DR’s nyhedsorganisation.

Der skrives business-agtigt om, at 42-årige French skal føre DR Nyheder ind i digitaliseringen. Samt ud på alle platforme og i alle formater. Og der spekuleres i, at den nye nyhedsdirektør er kvinde, og at med hendes indtrædelse i DR’s direktion bliver seks ud af syv medlemmer nu kvinder.

MEN ALLE FINE BEGREBER og teorier til trods er opgaven simpel. Om end den tillige er overordentlig svær. Fremover skal licens være noget, man gør sig fortjent til. Det skal ikke være noget, man giver til dem med de største ord og parykker.

Sandy French udtaler i forbindelse med sin udnævnelse, at ’en større del af befolkningen føler sig afkoblet fra den fælles samtale’.

Det vil hun gerne ændre. Det er et nobelt mål, som vi ønsker held og lykke med.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri