Den sande socialdemokrat

1. MAJ bliver kaldt arbejdernes internationale kampdag. Her plejer Socialdemokratiet at slå gækken løs med populære paroler i en dunst af fadøl, Gammel Dansk og forstilt kammerateri.

DENNE 1. maj er særlig speciel, fordi vi er midt i en valgkamp. Og hvad har Socialdemokratiet så at byde på? Intet, ser det ud til. Ikke andet end bragesnak.

PARTIETS formand, Mette Frederiksen, forsøgte tidligt i valgkampen i en duel med statsminister Lars Løkke at føre sig frem med en tilbagetrækningsreform. Den var så ukonkret, at den faldt til jorden med et brag. Lars Løkke kaldte det et bluffnummer, og det formåede Mette Frederiksen ikke at tilbagevise.

SENEST er det Socialdemokratiets nummer to, gruppeformand Henrik Sass Larsen, der febrilsk forsøger at melde sig ind i valgkampen. Man kan roligt sige, han kommer fra baghjul.

FØRST afslørede Ekstra Bladet, at Sass Larsen havde ualmindelig meget fravær i sin godt betalte rolle som statsrevisor. Derefter forsøgte han at overhale højrefløjen på flygtningeområdet ved at foreslå, at Danmark skulle rode sig ud af internationale konventioner.

DET FULGTE han op ved at angribe pengespildet på et socialdemokratisk kerneområde, nemlig bibliotekerne. Der kommer ikke nogen, mente Sass Larsen. De har dog 38 millioner besøg om året.

MEN HAN fortsætter med at tale om emner, han tilsyneladende ikke har forstand på. I et særpræget interview i Børsen i denne uge går landets måske kommende finansminister til angreb på ’de superrige danskere, som tilhører en global elite, der gør, hvad de kan for at undgå skattemyndighederne ved at føre deres formue fra et land til et andet’.

DET LYDER spændende, lige indtil Saas Larsen erkender, at han ikke har nogen danskere specielt i sigte. Det er altså ikke andet end varm luft. I samme interview siger Sass Larsen, at han vil have et loft over, hvad direktører i det private erhvervsliv må tjene. Det kan ikke lade sig gøre, medmindre han vil nationalisere selskaberne.

PÅ SAMME måde er det opsigtsvækkende, at Saas Larsen beklager, at Thomas Borgen blev fyret fra Danske Bank. I Sass Larsens helt egen verden faldt Thomas Borgen på noget ’old stuff’. Sandheden er, at hvidvaskningen stod på fra 2007 til 2015, og undervejs var der utallige alarmklokker der bimlede og bamlede. Der er næppe nogen grund til at tage Thomas Borgen i forsvar, selv om Saas Larsen mener, at han udviste et samfundsansvar!

APROPOS samfund. I følge Saas Larsen er der ikke et stort problem med økonomisk ulighed i Danmark. Han mener heller ikke, at man kan tale om fattigdom herhjemme. Der harmonerer dårligt med den opgørelse, som Arbejderbevægelsens erhvervsråd lavede ved årsskiftet. Her hed det, at der aldrig har været flere fattige børn i Danmark. Tallet var vokset, således at 65.000 lever under fattigdomsgrænsen.

HVIS Henrik Sass Larsen er den sande socialdemokrat, og han er trods alt nummer to efter Mette Frederiksen, bliver det nok svært for 1. maj-deltagerne at genkende partiet i dagens taler.

397 kommentarer
Vis kommentarer