Den sidste socialdemokrat

DER ER blevet sagt de frygteligste ting om Anker.

SOM Ekstra Bladets tidligere ansvarshavende chefredaktør Bent Falbert minder om i sin nekrolog, kaldte den brutale LO-boss Thomas Nielsen for eksempel Anker for ’den lille lort’.

HVIS den brovtende formand havde tilføjet ’folkelige’, havde han været en smule tættere på sandheden.

FOR uanset hvad Anker bedrev eller ikke bedrev som statsminister og formand for Socialdemokratiet, så var han – og vedblev med at være det til sin død i går – folkelig i ordets bredeste betydning.

ER MAN i tvivl, så gå ind på Ekstra Bladets hjemmeside og læs de mange, mange hilsner, som læserne har sendt ind.

SOM én skriver: ’Her er det så lige, jeg bliver en smule trist. Ikke mange politikere vil vi huske tilbage på med samme glæde, som vi mindes dig, Anker’.

ANKER var – på godt og ondt – i øjenhøjde med danskerne. Han forstod, hvad der rørte sig i mange almindelige danske hjem.

HAN havde sgu ikke brug for nogen spindoktor.

PÅ DEN måde minder Ankers død os om, hvordan politik har udviklet sig – og hvor hans parti er havnet i dag.

HANS parti har ikke kun skiftet navn til Socialdemokraterne, men har bevæget sig væk fra de socialdemokratiske kerneværdier.

DET begyndte med Poul Nyrup Rasmussen og tog for alvor fart under Gucci-Helle, der som statsminister lod sig tryne af de radikale og førte en blå politik, der gjorde blå blok blå af misundelse. Tænk blot på accepten af dagpenge-massakren.

I DAG er Helle Thorning dampet af til et internationalt job i Red Barnet i London. Den nye formand, Mette Frederiksen, sidder muret inde med en hær af højtgagerede spindoktorer.

DEN politik, sosserne i dag formulerer, er dikteret af frygten for at tabe endnu flere vælgere til Dansk Folkeparti. Nu handler det kun om at administrere velfærdssamfundet – ikke udvikle det – og helst uden flygtninge.

Anker ville ikke have haft en chance – på godt og ondt.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen