Den store (læse)ferie

– SE AT FÅ fødderne ned fra havebordet, Carl!

OPFORDRINGEN til forsvarsministeren kommer fra to af Forsvarets talsmænd. Men forgæves. De undrer sig over, at den nye forsvarsminister i sin ferie har tid til at kommentere sin dobbeltløn, men store vigtige emner har Carl Holst ingen mening om.

TALSMÆNDENE for hærens konstabler og Centralforeningen for Stampersonel er pænt irriterede over radiotavsheden fra deres minister. Ikke bare lige nu og her, hvor kritikken af F16-flyenes nedslidte mekanikere i Irak blafrer i vinden uden reaktion eller kurs fra toppen. Talsmændene var i forvejen frustrerede over Holsts fravær i vigtige forsvarspolitiske debatter, siger de.

MINISTRENE er i det hele taget utrolig fåmælte – sjældent har Danmark vist haft en regering, der er kommet så stilfærdigt fra kaj.

SKATTEMINISTEREN har frejdigt udtalt, at Lars Løkke har bedt ham lukke ned og tage en læseferie, og når man kender Karsten Lauritzen, er det sikkert klogt.

ANDRE har spurgt, om der direkte er nedlagt ’fatwa’ for ministerholdet. Den skrøbelige mindretalsregering skal ikke sætte en fod forkert, før det slår varige revner, er åbenbart parolen.

CLAUS Hjort er en af de få, der har været i arbejdstøjet med sin kommuneaftale, og den klarede han på sin rutinerede, håndfaste manér. Det var mest Dansk Folkeparti, der fik kritik bagefter, fordi ’ældremilliarden’ ikke længere er øremærket. Og Inger Støjberg har naturligvis haft travlt med sine bliv væk!-annoncer.

ELLERS har der været meget få skud i bøssen. Udenrigsministeren har været til FN-konference og EU-møder. Og han har i øvrigt delvis svaret de utilfredse forsvarsfolk ved at meddele, at regeringen overvejer, om F16-flyene overhovedet skal blive i Irak efter oktober ...

MILJØ- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har brilleret med en kold dukkert, da hun var i Bruxelles, fordi hun vil lade lade danske landmænd lukke mere ammoniak ud. Det kunne hun godt glemme alt om.

SØREN PIND, der ellers kan være nærmest hyperaktiv i sin kommunikation, virker også neddykket, bortset fra en lovet ændring af knivloven. Kritikken af regeringens intentioner om en lavere kriminel lavalder har ikke fået ham i vanligt udbrud. Til gengæld har Pinds nye spindoktor underholdt med, at Pind efter spindoktorens mening er et af Danmarks største politiske begavelser ...

DEN NYE sundhedsminister har mest gjort sig bemærket med en ny kæreste og et enkelt, intetsigende pip pr. mail om dårligere mulighed for at få medicin i yderdistrikterne.

FORVENTNINGERNE om stor indsigt og velovervejede planer stiger naturligvis i takt med al den stilfærdige forberedelse!

37 kommentarer
Vis kommentarer